Annonce:
Annonce:

Top 100: Laudrup: Derfor er Maradona den største

Verdens 100 største sportsstjerner: Den argentinske ener er Michael Laudrups klare favorit i kåringen af verdens største sportsstjerne nogensinde

Diego Maradona i karrierens højdepunkt på Azteca Stadion i 1986. (Foto: AP)
Diego Maradona i karrierens højdepunkt på Azteca Stadion i 1986. (Foto: AP)
Annonce:

Ekstra Bladet kårer mellem jul og nytår de 100 største atleter nogensinde. I dag er vi nået til nr. 11-25.

I bunden af artiklen kan du se den foreløbige liste og læse om de andre store sportstjerner.

Nr. 15: Diego Maradona (f. 1960)

Argentina, fodbold, aktive år: 1976-1997

– Da Diego scorede det andet mål mod os, havde jeg mest af alt lyst til at klappe. Sådan havde jeg aldrig haft det før. Det er sandt. Han er den største spiller gennem tiderne – med afstand. Et sandt fænomen.

Gary Lineker var ligesom alle andre benovet over geniet, der havde sendt Argentina forbi England i VM-kvartfinalen på det enorme Azteca-stadion i 1986.

Napoli-stjernen havde afdriblet og udkonkurreret et halvt engelsk landshold, rundet Peter Shilton i målet og sendt bolden i mål til 2-1. Det var fantastisk, det var genialt, og det sendte briterne ud af turneringen.

Top 100: OL-legenden lignede Frankenstein

Ekstra Bladet kårer 25.-31. december de 100 største verdensstjerner nogensinde. (Foto: AP/Jan Sommer. Fotomontage: Anne-Marie Dyrkilde)
Ekstra Bladet kårer 25.-31. december de 100 største verdensstjerner nogensinde. (Foto: AP/Jan Sommer. Fotomontage: Anne-Marie Dyrkilde)
 

Annonce:

Siden vandt Argentina turneringen, og billedet af Diego Maradona, der storsmilende sad på skuldrene af en anden mand og holdt VM-pokalen i hænderne, blev berømt. For det var Diegos pokal. Han havde vundet den. Næsten helt alene.

- Aldrig har jeg set en spiller være så dominerende ved en VM-slutrunde, som Maradona var det i ’86. Han spillede fantastisk i samtlige kampe, fortæller Michael Laudrup til Ekstra Bladet.

Var den eneste stjerne
- Alle kan selvfølgelig huske hans solodribling fra midten mod England (og hans mål med hånden!), men hvad med hans to mål i 2-0-sejren i semifinalen mod Belgien, spørger Laudrup retorisk.

Laudrup havde selv slået sit navn fast i Mexico og deltaget på det danske landshold, der havde imponeret hele fodboldverdenen. Men følge Maradona kunne han ikke.

Top 100: Danske trænere enige: Anja er den største

De to krydsede også klinger i Serie A, hvor Laudrup med Juventus var en magtfaktor. Men med Diego Maradona på holdkortet kom Napoli buldrende fra syd og udkonkurrerede både Juventus, Inter og Milan i den sidste halvdel af firserne.

Et af de mest berømte billeder fra VM 1994: Maradona følges med en sygeplejerske til dopingkontrol efter kampen mod Nigeria. Her blev Maradona testet positiv for efedrin og efterfølgende udelukket fra resten af turneringen. (Foto: AP)
Et af de mest berømte billeder fra VM 1994: Maradona følges med en sygeplejerske til dopingkontrol efter kampen mod Nigeria. Her blev Maradona testet positiv for efedrin og efterfølgende udelukket fra resten af turneringen. (Foto: AP)
 

Annonce:

- Min påstand er, at for at de bedste spillere i verden kan vise deres absolutte værd, har de brug for medspillere på et rigtig højt niveau. Men i min (fodbold)verden satte Maradona nye standarder ved at opnå det med mere ’almindelige’ spillere, siger Michael Laudrup.

– Maradona spillede i Napoli med brasilianske Careca, og resten var udmærkede italienske spillere, men meget få havde topklasse, da disse spillede i Juventus, Milan, Inter og Roma. Og det argentinske landshold havde langtfra så mange klassespillere, som man var vant til fra 1970'erne da man vandt VM på hjemmebane i 78'. Eller som man har nu med Messi, Agüero, Di María, Higuaín med flere.

Top 100: Voldsom ulykke stopper ikke skistjernen

Jordan var unik
Ekstra Bladet har bedt Michael Laudrup sætte sin personlige liste over de bedste sportsudøvere i historien. Laudrup vælger at tage udgangspunkt i de atleter, han selv har set - hvorfor stjerner som Pelé, Alfredo Di Stéfano eller ’Sugar’ Ray Robinson ikke kan komme i betragtning. Det er i det lys, han kårer Maradona som den største nogensinde.

På de næste pladser følger Michael Jordan og Björn Borg.

Annonce:

- Jeg kan godt lide at se NBA og har aldrig set nogen lignende på et basketballbane. Han er unik, siger Laudrup om Jordan.

- Når vi ikke selv havde tennisspillere på det niveau, måtte vi jo holde med Björn Borg, selv om han er svensker. Jeg så altid Wimbledon i de år, han deltog, fortæller den tidligere landsholdsstjerne.

Maradona er en af få spillere, der som anfører har ført sit land til to VM-finaler i træk. Han er desuden den eneste spiller i verdenshistorien, der to gange har slået transferrekord.

Top 100: Stjernen der konstant gik amok

Først købte FC Barcelona ham for hvad der svarede til fem millioner pund i 1982. To år senere smed Napoli 6.9 millioner pund på bordet. Det er tiden i Napoli (1984-1991), der var den bedste for Maradona.

Her vandt han to italienske mesterskaber, blev nummer to i Serie A to gange, vandt pokalturneringen et år og UEFA Cup’en en enkelt gang.

Ekstra Bladet kårer historiens 100 største sportsnavne

Det er diskussionen, der aldrig dør. Hvem er det største sportsnavn nogensinde?

Og hvorfor er det lige hende eller ham, der er større, hurtigere eller stærkere end de andre?

Ekstra Bladet har vovet det ene øje og sat tingene på spidsen. Vi har simpelthen klasket vores egen liste sammen. Til skæg, til diskussioner og til reflektion.

For hvad definerer en stor sportsmand? Er det resultaterne og rekorderne? Eller er det en kombination af begreber som titler, etik, opførsel, karisma og lønninger?

Det eneste, vi kan blive enige om er, at vi ikke kan blive enige. Derfor er listen ikke komplet. Det bliver den aldrig. Og derfor regner vi ikke med, at du er enig med os.

Listen er lavet med udgangspunkt fra Danmark. Derfor er der også flere danskere på, end der ville være, hvis amerikanerne lavede den. Bla. fordi sportsgrene, der har stor betydning i Danmark også har en betydning for listens udformning. Af samme grund har sportsgrene som cricket og baseball sværere ved at finde plads.

Men læs med hver dag frem til 31. december, hvor vi kårer den største af dem alle. Vi garanterer god underholdning og et par overraskelser undervejs. Og glædelig jul!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: