Flyvende tyrehoved koster kassen for østtysk storklub

Dynamo Dresdens fans bryder sig ikke om RB Leipzig, hvilket i august blev markeret med et afskåret tyrehoved

Yussuf Poulsen og holdkammeraterne fra RB Leipzig var i august vidner til et afskåret tyrehoved, der blev kastet på banen af Dynamo-fans. Foto: AP/Jens Meyer.
Yussuf Poulsen og holdkammeraterne fra RB Leipzig var i august vidner til et afskåret tyrehoved, der blev kastet på banen af Dynamo-fans. Foto: AP/Jens Meyer.

Den traditionsrige fodboldklub Dynamo Dresden må hoste op med næsten en halv million kroner i straf for et bizart stunt, som nogle af klubbens tilhængere stod for tidligere på sæsonen.

I pokalkampen mod RB Leipzig i august på Dresdens hjemmebane blev der smidt et afskåret tyrehoved ind på banen fra et tribuneafsnit med Dynamofans.

Aktionen skulle vise tilhængernes afsky for den forhadte rival RB Leipzig, som er finansieret af energidrikproducenten Red Bull.

Foruden det medbragte tyrehoved gjorde nogle af Dresden-tilhængerne sig også bemærket ved at fremvise bannere med stødende tekst rettet mod gæsterne fra Leipzig.

Det Tyske Fodboldforbund (DFB) har mandag gennemført en høring i sagen, og den blev afsluttet med en hård straf til Dynamo Dresden, der som hjemmehold havde ansvaret for kampens afvikling.

Ud over en bøde på 60.000 euro (446.000 kroner) skal klubben også afvikle en kamp i 2. Bundesliga med tomme tilskuerafsnit og i alt 9000 tomme sæder.

- En række episoder, der fandt sted under kampen, taler ikke til Dynamo Dresdens fordel, derfor har vi truffet den afgørelse, siger formanden for DFB's disciplinærkomité, Hans E. Lorenz.

Dynamo Dresden var før Murens fald en fodboldstormagt, der vandt den østtyske Bundesliga otte gange.

I det forenede Tyskland frister klubben en noget mere anonym tilværelse og er i dag placeret midt i 2. Bundesliga.

TV: Se weekendens 22 Superliga-kasser her:

Se også: Landsholdsprofil åbner kaffebar: Sjovt at prøve noget nyt

Se også: Yussuf Poulsen og co. deler tysk førsteplads med Bayern

Se også: 'Ekstremt talent': Tysk topklub tæt på Superliga-træners søn

Kasper Dolberg har et voldsomt indre drive, men er ydmyg på ydersiden. Han holdte det derfor for sig selv og fortalte ikke familien, at han Sport og Spil Mor og far: Sådan endte Dolberg som megatalent i Ajax

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere