Kjær: Derfor valgte jeg Fenerbahce

- Jeg vil spille med om mesterskabet og have succes på den store scene i Champions League, siger Simon Kjær

Simon Kjær sammen med sin svenske kæreste, Ellina og sin far, Jørn Kjær i Istanbul i Tyrkiet. Nu har han skrevet under på en fireårig kontrakt med Fenerbahce. (Foto: AP)
Simon Kjær sammen med sin svenske kæreste, Ellina og sin far, Jørn Kjær i Istanbul i Tyrkiet. Nu har han skrevet under på en fireårig kontrakt med Fenerbahce. (Foto: AP)

Det er ikke kun udsigten til en nettoårsløn på 30 mio. kr., der har fået Simon Kjær til at skifte franske Lille ud med tyrkiske Fenerbahce.    

Det er også udsigten til at spille med om titlen i en liga. Efter ophold i Palermo, Wolfsburg, Roma og Lille får Simon Kjær – forhåbentlig - opfyldt en af de store ambitioner: At slås om mesterskabet i en stor liga.

Den store scene
- Fenerbahce er en topklub i Tyrkiet. Det er en super ambitiøs klub med mange topklasse-spillere, der har spillet med om mesterskabet hvert eneste år.

- Fenerbahce er en klub, der ofte er med og gør det godt i Champions League, og den scene vil jeg også spille på. Det er også en kæmpe klub med millioner af fans, forklarer Simon Kjær til Ekstra Bladet.

Han var uvidende om den tyrkiske interesse efter 2-0 sejren over Serbien i lørdags, men siden er det gået stærkt. Søndag rejste han til den tyrkiske hovedstad med sin svenske kæreste, Elina Gollert, og deres to-årige søn. Og her er de blevet behandlet som VIP’ere under hele besøget.

Skiftet til Fenerbahce sker efter to sæsoner i Lille, hvor han har været suveræn i duelspillet. Han vandt således 92 procent af sine tacklinger i den forgangne sæson. Det er det højeste tal for samtlige forsvarsspillere i Ligue 1.

Derfor er Simon Kjær i karrierens største dilemma  

Moden til topklub   
- Sidste år lå vi i toppen af ligaen med Lille. Og det var fedt at spille på et tophold, hvor kravet er sejr hver gang. Vi blev nummer tre, satte rekorder med clean-sheets og kom til sidste kval-runde til Champions League mod Porto og spillede derefter Europa League. Nu er Lille lidt mere i en opbygningsfase til igen at være tophold. Jeg har også spillet fast i meget turbulente tider i Wolfsburg og Roma, hvor knapt så meget fungerede i spillet, og jeg føler mig parat til som 26-årig at spille med om mesterskaber.

- Jeg har opnået en stor stabilitet i mine præstationer i Frankrig og føler, at det vil være godt for min fortsatte udvikling at være en del af et tophold. Og Fenerbahce er et totalt tophold i Tyrkiet, så det er et godt trin opad for mig, fastslår Simon Kjær.

Han bliver den dyreste  forsvarsspiller, som Fenerbahce har hentet. Med en pris på 57,4 mio. kr., koster han én mio. kr. mere end Diego Lugano.

Overvældende velkomst
Siden ankomsten i søndags har Kjær oplevet lidt af den enorme fodboldfeber, der altid hersker i Tyrkiet.

- Jeg har allerede mærket en enorm interesse hernede i Istanbul og inde på Twitter fra Fenerbahce-fans. Velkomsten har været overvældende, og jeg må bare sige, at alting lugter og smager af fodbold omkring Fenerbahce. Der er en passion for fodbold, som jeg elsker, og jeg vil gøre alt for at give klubbens fantastiske fans de mesterskaber, de fortjener, siger Simon Kjær, der nu kan se frem til familieferie på Ibiza, inden han skal stille hos sin nye arbejdsgiver og indlede forberedelserne frem mod den kommende sæson.

Fenerbahce betaler 57,4 mio. kr. for Simon Kjær her og nu. Beløbet kan stige til i omegnen af 75 mio. kr. afhængig af, hvilke triumfer Kjær er med til at spille hjem til klubben de kommende fire sæsoner.

Fenerbahce kan glæde sig til en dansk midtstopper, der også kan skyde frispark. Gense denne kasse fra den nu tidligere Lille-spiller:

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind