Annonce:
Annonce:

UEFA bakker Bayern-boss op: 'Financial Fair Play skal nytænkes'

Bayern München-bossen Karl-Heinz Rummenigge er ikke tilfreds med det nuværende Financial Fair Play-system. Det skal moderniseres, mener tyskeren. Nu vil UEFA se på ændringer

Karl-Heinz Rummenigge vil have ændret de nuværende Financial Fair Play-regler. Foto: AP/Salvatore Di Nolfi
Karl-Heinz Rummenigge vil have ændret de nuværende Financial Fair Play-regler. Foto: AP/Salvatore Di Nolfi
Annonce:

37,9 milliarder kroner.

Så mange penge har sommerens transfervindue genereret i de fem største ligaer - England, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig.

Der er rigtig mange penge i moderne topfodbold. Men sommerens transfervindue har for alvor rykket hele industrien op på et nyt økonomisk niveau. Kigger man på tranafervinduet sidste år, brugte klubberne i de fem store ligaer til sammenligning 27,5 milliarder kroner. Hopper man tilbage og kigger på 2010, er tallet 'kun' 11,2 milliarder kroner. 

Sommerens astronomiske handler med Neymar og Kilyan Mpabbe har sat nye rekorder. Nu handles spillere ikke længere i millioner, men i milliarder. For at sikre finansiel stabilitet indførte UEFA i 2011 Financial Fair Play (FFP). Det har blandt andet medført, at UEAFA netop nu kigger Paris Saint-Germain i sømmene efter sommerens handler.

Annonce:

Men det er ikke nok, mener Bayern Münchens bestyrelsesformand og tidligere storspiller, Karl-Heinz Rummenigge.

- Financial Fair Play er intet skarpt sværd, og hos nogle af klubberne i Europa tager man det ikke lige så seriøst, som det egentlig var tiltænkt. Derfor skal det tilpasses og moderniseres, siger han til tyske Frankfurter Allgemeine.

Rummenigge, der også er formand for den Europæiske Klub Forening (ECA) og medlem af UEFA's strategiske rådgiver-komité, er dog sikker på, at UEFA-præsidenten er klar til at se på ændringer af FFP.

- Jeg er overbevist om, at den nye præsident, vil være meget klar og konsekvent i hans måde at ændre det nuværende system på.

Se hele video-interviewet med Karl-Heinz Rummenigge her.

Annonce:

UEFA-præsident vil ændre reglerne
Hos UEFA vil man se på ændringer. Efter Michel Platini trådte tilbage som præsident for godt et år siden, blev sloveneren Aleksander Čeferin valgt til det mest magtfulde embede i europæisk fodbold. Han er enig med Bayern München-bossen i, at det nuværende system ikke virker efter hensigten længere.

- Afstanden mellem de store og de små klubber vokser og vokser. Jeg tror ikke, at vi kan stoppe den udvikling, men vi kan sænke den, og vi er nødt til at handle omgående.

Han slår samtidig fast, at FFP har haft stor succes, selv om det er på tide med en modernisering af reglerne.

- Financial Fair Play er kommet til for at øge stabiliteten i fodboldverdenen, og det har været en succes. Men tiderne ændrer sig, og vi skal tilpasse og modernisere det, så vi kan få mere ligevægt i den sportslige konkurrence.

Klubberne enige: Gigantisk ændring på vej i Premier League

Transfer-bersærk i store ligaer: Her er det astronomiske beløb

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: