Vandt VM-sølv: Derfor har Qatars købehold tabt pusten

Danmark møder i aften en tynd udgave af VM-sølvholdet fra 2015

Qatar er taget til Frankrig med en udtyndet trup.Det lykkedes dog for ørkensønnerne at slå Argentina. Foto: AP
Qatar er taget til Frankrig med en udtyndet trup.Det lykkedes dog for ørkensønnerne at slå Argentina. Foto: AP

PARIS (Ekstra Bladet): Da VM-grupperne i sin tid blev offentliggjort, så alle frem til aftenens kamp i Paris, hvor Danmark tørner sammen med Qatar. Forventningen var, at mødet mellem de olympiske guldvindere fra Danmark og VM-sølvvinderne fra Qatar ville blive et brag af en gruppefinale.

Sådan er det som bekendt ikke gået. Gassen er gået af købeholdet fra Qatar. Danmark har sikret sig førstepladsen i gruppen, og uanset resultatet i aften slutter Qatar på fjerdepladsen.

Det er således en kamp uden den store betydning, men hvad er der dog sket med Qatars ellers så stærke hold?

Både ved VM for to år siden i Qatar og ved OL sidste sommer kunne Qatar stille med en startsyver uden en eneste hjemmefødt qatarer. Den lille ørkenstat havde købt og nationaliseret spillere fra Frankrig, Spanien, Serbien, Cuba, Bosnien og Egypten og under ledelse af den dygtige spanske træner, Valero Rivera, var det lykkes at skabe et hold i verdensklasse.

Men en håndfuld af de bedste spillere er er ikke med ved VM, og de figurerer ikke engang i Qatars bruttotrup. Det har ikke været muligt at få en forklaring fra Qatar, men internationale medier har nævnt disciplinære årsager.

Under alle omstændigheder er Qatar taget til VM uden holdets største stjerne, storskytten Zarko Markovic, som kom på Allstarholdet ved VM for to år siden. Spillere som Eldar Memisevic, Borja Vidal og målmanden Goran Stojanovic er ligeledes forsvundet.

Artiklen fortsætter under billedet

Stjernen Markovic er ikke med til VM. Foto. Lars Poulsen
Stjernen Markovic er ikke med til VM. Foto. Lars Poulsen
 

Qatar har dog stadig klassespillere i truppen, men de har generelt skuffet ved VM. Således stod målmanden Danijel Saric, som tidligere var fremragende i FC Barcelona, blot med en redningsprocent på 19, da Qatar i onsdags tabte 36-25 til Sverige. En anden af holdets store navne, eks-cubaneren Rafael Capote, har også haft et halvsløjt VM.

Det ligner altså en overkommelig opgave for Danmark, men den danske kaptajn, Niklas Landin ser ingen grund til ikke at tage opgaven seriøst.

- Vi kan spille frit, men vi skal ind og have en god oplevelse, så vi går ind til 1/8-finalen med en god følelse. Og selv om vi måske sparer nogle spillere fra startsyveren, så har vi stadig så mange kvalitetsspillere, at vi kan vinde over Qatar. Vi ved, at alle  i vores trup er super spillere, som kan gå ind og levere.

- Det er en oplagt mulighed for os at få en en rigtig god kamp og et godt afsæt mod de næste opgaver i Albertville, siger Niklas Landin.

Det danske landshold rejser i morgen med tog til alpebyen, som var vært for vinter-OL i 1992. Søndag spiller Danmark 1/8-finale mod en endnu ukendt modstander. Men det bliver efter al sandsynlighed Chile, hvis sydamerikanerne som forventet i eftermiddag vinder over Saudi Arabien.

Se også: Qatar-kamp kan blive René Tofts sidste ved VM

Se også: Sverige gør Danmark til gruppevinder

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere