Annonce:
Annonce:

Vanvittig milepæl: Bryder magisk grænse

Eliud Kipchoge tilbagelagde 42,195 kilometer på 1 time, 59 minutter og 40 sekunder i uofficiel verdensrekord

Eliud Kipchoge har som den første løbet et marathon på under to timer. Video: AP/Sunset and Vine
Annonce:

En milepæl er nået indenfor atletikken. For første gang nogensinde har en løber gennemført maratondistancen på under to timer.

Det skete ved Ineos 1:59 Challenge i Wien, hvor den 34-årige kenyaner Eliud Kipchoge tilbagelagde de 42,195 kilometer i tiden 1 time, 59 minutter og 40 sekunder. 

Kipchoge er selv indehaver af den eksisterende maratonverdensrekord, som lyder på 2 timer, 1 minut og 39 sekunder, som blev sat i Berlin i september sidste år.

Lørdagens tid i Wien kan dog ikke registreres som en officiel verdensrekord, da det ikke foregik i en godkendt konkurrence.

Kipchoge havde blandt andet 41 harer til at hjælpe sig undervejs. De sørgede også for at skærme Kipchoge mest muligt fra vinden, ligesom Kipchoge brugte specialdesignede sko til at løbe distancen, der foregik på en rundstrækning, der skulle løbes flere gange.

Annonce:

Der var altså for mange 'hjælpemidler' til, at tiden kan godkendes officielt. Løbet i Wien var derfor retteligt 'blot' et forsøg på at bryde grænsen på to timer.

- Berlin handlede om at slå verdensrekorden. Wien handler om at skrive historie ligesom den første mand på Månen, sagde Eliud Kipchoge op til sit løb ifølge Reuters.

Kipchoge var hele vejen gennem de godt 42 kilometer ovenpå, og hans tider hele løbet igennem indikerede, at han ville bryde den magiske grænse.

Kipchoges hastighed svarer til, at han løb hver kilometer i tiden 2.50 minut. Det svarer til en gennemsnitsløbehastighed på mere end 21 kilometer i timen....

En mageløs bedrift!

Nu forsøger han igen: - Som at lande på Månen

Mange-milliardær vil købe sig til utrolig rekord

Knuser verdensrekord - nu er han verdens hurtigste!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: