Varm transfervinter venter: Sådan handler Brøndby

Ekstra Bladet har kigget Superliga-klubberne i kortene og fortæller dig her, hvordan landets bedste klubber vil gribe transfervinduet an

Benedikt Röckers kontrakt løber kun til sommer. Derfor må Brøndby være på jagt efter en erstatning. Foto: Ritzau Scanpix
Benedikt Röckers kontrakt løber kun til sommer. Derfor må Brøndby være på jagt efter en erstatning. Foto: Ritzau Scanpix

Superligaen er gået i vinterhi. Spillerne er rejst mod varmere himmelstrøg for at hvile de slidte ben.

Men for Superligaens sportsdirektører er der ikke tid til at hvile. Når nytårsklokkerne lyder, åbnes der atter for transfermarkedet.

En hektisk måned hvor klubberne får mulighed for at rette op på efterårets mangler. En måned hvor alt kan blive vendt op og ned. Tænk bare på FC Midtjyllands salg af Rasmus Nissen og Alexander Sørloth sidste vinter.

Ekstra Bladet giver her sit bud på, hvad der kommer til at ske i netop din klub.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Brøndby

Mukhtar har tidligere tiltrukket opmærksomhed fra udlandet. Bliver dette hans sidste sæson i gult og blåt? Foto: Jens Dresling
Mukhtar har tidligere tiltrukket opmærksomhed fra udlandet. Bliver dette hans sidste sæson i gult og blåt? Foto: Jens Dresling
 

Det skal de hente: Der skal meget gerne en ny midterforsvarer til i vinterpausen. Både Benedikt Röcker og Paulus Arajuuris har kontraktudløb til sommer, så situationen er kritisk. En ny angriber har også høj prioritet på Vestegnen. Kamil Wilczek har nærmest været ene om at score mål i denne sæson, og særligt Ante Erceg har slet ikke slået til. Ydermere kan polske Wilczek muligvis forsvinde.

De kan blive solgt: Den tyske kreatør Hany Mukhtar er ved at have aftjent sin værnepligt og er klar til at tage af sted. Men det kræver det rigtige bud. Kamil Wilczeks kontrakt udløber til sommer, og bliver den ikke forlænget, er januar sidste chance for at få lidt penge for topscoreren. Brøndby mistede både Teemu Pukki og Johan Larsson uden at få transfer, og det vil gøre ondt også at se endnu en stor profil smutte gratis.

Udfordringen: Ebbe Sand bliver kastet ud på dybt vand som ny sportsdirektør. Det er hans første transfervindue, og han skal samtidig tage hånd om uroen omkring træner Alexander Zorniger.

Så travlt bliver vinduet: 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Esbjerg

Jeppe Højbjerg med en fremragende redning. Nu bliver han i Esbjerg. Foto: Lars Poulsen
Jeppe Højbjerg med en fremragende redning. Nu bliver han i Esbjerg. Foto: Lars Poulsen
 

Det skal de hente: Den konstituerede sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, har et massivt puslespil foran sig. De første store brikker er lagt med forlængelserne af Højbjerg og Kauko, men næsten halvdelen af truppen står stadig over for kontraktudløb til sommer. I første omgang skal top-seks, og dermed overlevelse, sikres. Til den opgave har cheftræner John Lammers ét juleønske. Mere bredde i offensiven – særligt på kanterne – hvor vestjyderne er tyndt besat. Der er dog ikke mange penge i Esbjerg, men en enkelt forstærkning er der råd til. EfB skal også have ansat en ny assistenttræner.

De kan blive solgt: Jeppe Højbjerg lukkede alle spekulationer om et vinterskifte, da han forlængede sin kontrakt til 2022. Så længe bliver keeperen ikke, men nu får EfB penge for ham, når han engang i fremtiden finder den rette klub. Dermed slipper vestjyderne for at skulle slippe en nøglespiller i januar, da de varmeste navne, Jacob Lungi og Mathias Kristensen, begge ventes at blive.

Udfordringen: Markus Halsti, Rodolph Austin, Agus Garcia, Jeppe Brinch og Adnane Tighadouini. Alle navne på nøglespillere der har kontraktudløb til sommer. Flere af spillerne har været nøglespillere, men er også oppe i årene. Svære beslutninger i en hektisk periode for Jimmi Nagel.

Så travlt bliver vinduet: 

Læs om alle de øvrige klubbers transferplaner her:

Varm transfervinter venter: Sådan handler AaB

Varm transfervinter venter: Sådan handler Vejle

Varm transfervinter venter: Sådan handler FC København og Horsens

Varm transfervinter venter: Sådan handler FC Midtjylland

Varm transfervinter venter: Sådan handler AGF