Veloplagt Landin: Vi kan slå alle

Anføreren er i storform og anser Danmark som VM-favoritter sammen med tre andre nationer

Landin viste storform i Bygma Cup. Foto: Claus Bonnerup
Landin viste storform i Bygma Cup. Foto: Claus Bonnerup

PARIS (Ekstra Bladet): Inden landsholdet blev samlet til forberedelserne til VM, blev der talt meget om træthed efter et langt og hårdt håndboldår.

Men det var ikke til at se på landsholdets kaptajn, Niklas Landin, da det først gik løs ved træningsturneringen Bygma Cup i Jylland. Han strålede, og han er da heller ikke taget til Frankrig med flade batterier.

- Jeg har det fint. Jeg har ikke problemer nogen steder og kan træne hundrede procent. Det er utrolig dejligt at få prøvet det inden en stor turnering.

- Hvordan gør i jer mentalt klar til et VM, hvor i som OL-guldvindere kommer som favoritter?

- Det største pres er på Frankrig. De havde regnet med, at de skulle vinde OL-guld og nu spiller de VM på hjemmebane og er forsvarende verdensmestre, så selvfølgelig er der et kæmpe pres på dem.

- Tyskland kommer som forsvarende europamestre og de blev nummer tre ved OL. Så jeg synes ikke, at det største pres er på os. Og skal vi tale favoritter, må vi også have Kroatien med. De slog os klart ved OL.

- Men Frankrig er det hold, alle taler om. Kan du se svaghedstegn ved dem? Ved OL havde I jo meget godt styr på Nikola Karabatic, som havde svært ved at komme på kant.

- Hans spil har ændret sig. Han skyder ikke så meget mere, så folk går ikke så offensivt på ham, og derfor er det ikke let for ham at komme på kant. Men i stedet har han udviklet sig til en mand, der i endnu højere grad spiller holdet sammen og op på et højere niveau. Før tog han bare bolden, gik mand-mand og lavede sine mål i gennem alle 60 minutter.

- Hvordan fornemmer du stemningen i jeres egen trup? Er folk trætte?

- Nej, folk er virkelig mødt ind for at opnå noget stort. Der er blevet gået til den til træning.

- Har du også en fornemmelse af, at den her trup er noget af det ypperste, man kan skabe i dansk håndbold?

- Ja, det er klart. Nu har vi spillet sammen rigtig længe og i mange år. Der har kun været få udskiftninger. Vi er godt klar over, at holdet her kan slå alle. Vi går efter at vinde vores pulje, og derefter er en plads i semifinalen det næste mål.

- Og nu venter Paris, hvor det er forholdsvis billigt for danskere at flyve til. Hvor meget betyder opbakningen fra de danske tilskuere?

- Det betyder meget. Vi har altid utrolig god opbakning, uanset hvor vi spiller. Om det er i Rio eller i Qatar og forhåbentligt også i Frankrig. Der er også en fanklub, som er rigtig god til at arrangere grupperejser. Vi håber at rigtig mange tager turen til Paris, og så skal vi nok forsøge at leve op til forventningerne, siger kaptajn Landin, der i øvrigt har scoret fire mål i sine indtil videre 158 landskampe.

Accorhotels Arena i Bercy er bevogtet som Fort Knox. Foto: Lars Poulsen Håndbold Danske VM-drenge omringet af store politistyrker

Gudmundsson har fået finindstillet sit hold før det går løs ved VM. Foto: Claus Bonnerup Jan Jensen Danmark i forrygende VM-form

Brasilien forsøgte, men kunne intet stille op mod de franske VM-værter i åbningskampen. (Foto: AP) Håndbold Frankrig ydmyger Brasilien i ensidig VM-åbning