Viborg banker Aarhus og tager første slutspilssejr

Med en storsejr over Aarhus United på 30-15 tog Viborg et skridt mod semifinalerne i kvindernes håndboldliga

Moa Högdahl og Viborg HK lagde sig tirsdag i spidsen for gruppe 2 i slutspillet i kvindernes håndboldliga. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Moa Högdahl og Viborg HK lagde sig tirsdag i spidsen for gruppe 2 i slutspillet i kvindernes håndboldliga. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Viborg kom tirsdag på tavlen i dette års slutspil i Bambusa Kvindeligaen.

Efter et smalt nederlag i den første kamp blev det til en overbevisende sejr, da Aarhus United var på besøg.

Viborg vandt 30-15 og har dermed tre point på førstepladsen i gruppe 2 efter at have haft ét på forhånd på grund af klubbens slutplacering i grundspillet som nummer tre.

Mens Viborg altså tog sin første slutspilssejr, kom Aarhus United ned på jorden igen efter den overraskende sejr over Odense Håndbold i første kamp.

Aarhusianerne har to point og ligger nummer tre inden sidste kamp i gruppen. De to bedste går videre til semifinalerne. De to andre hold i gruppen, Nykøbing Falster Håndboldklub og Odense Håndbold, mødes torsdag.

Viborg satte sig hurtigt på kampen. Efter et kvarter stod der 9-3, og efter den første halve time førte hjemmeholdet med hele 12 mål ved stillingen 18-6.

Det pillede det meste af spændingen ud af opgøret. Aarhus United kom ganske vist lidt bedre med i anden halvleg, men kampens udfald var der aldrig nogen tvivl om.