Virusfrygt får Japan til at aflyse rugbykampe

Flere udsættelser af sportsbegivenheder i Japan rejser tvivl om Japans mulighed for at afvikle OL til tiden

Japan er vært for OL til sommer, men landet har været nødsaget til at udsætte og aflyse en række sportsbegivenheder på det seneste på grund af frygt for coronavirus. Foto: Stoyan Nenov/Reuters
Japan er vært for OL til sommer, men landet har været nødsaget til at udsætte og aflyse en række sportsbegivenheder på det seneste på grund af frygt for coronavirus. Foto: Stoyan Nenov/Reuters

Japan aflyser en række rugbykampe i landet af frygt for coronavirus.

Arrangørerne i Japan meddeler onsdag, at de ikke kan garantere en sikker afvikling af Asia Sevens Invitational, som stod til at blive spillet 25. og 26. april.

- Da den nye coronavirus spreder sig over hele verden, er vi ikke i stand til at garantere, at turneringen kan afholdes sikkert på dette tidspunkt, oplyser Japans rugbyforbund.

I Hongkong og Singapore besluttede man allerede i midten af februar at udsætte rugbykampene i samme serie, der har navnet World Rugby Sevens Series 2020.

Rugbykampene i Singapore og Hongkong er blevet udskudt til oktober. Det vides endnu ikke, om rugbykampene i Japan skal spilles på et senere tidspunkt.

Rugbykampene i Japan er blot de seneste af en række udsættelser og aflysninger i landet, som senere på året står til at skulle være vært for sommer-OL.

Tirsdag besluttede Japan også at aflyse en række kampe i kørestolsrugby, der skulle spilles fra 12. til 15. marts.

Træningen af frivillige forud for sommerlegene er også udskudt, mens skoler og større begivenheder ifølge Japans regering er i fare for midlertidige lukninger.

Mere end 90.000 personer er smittet med coronavirus i verden, og over 3100 er døde.

De fleste smittede og døde kommer fra Kina, hvor virusset menes at være opstået. Siden er det spredt til mere end 70 lande i hele verden.

OL i Japan skal efter planen løbe af stablen fra 24. juli til 9. august.

Skulle det ske, at virusset ender med at forhindre OL-afviklingen til sommer, så er der ifølge OL-minister Seiko Hashimoto mulighed for at rykke begivenheden.

- Kontrakten lyder, at legene skal afholdes i 2020. Det kan godt tolkes som om, der er mulighed for en udsættelse, sagde han tirsdag ifølge Reuters.