Annonce:
Annonce:

Volley-piger sled forgæves i den varme gryde

Olsen og Bang tabte i to sæt i Baku til hjemmebanefavoritterne fra Azerbajdsjan

Bang til venstre i orange i et fint smash, mens Olsen følger spændt med. Foto: Ole Steen
Bang til venstre i orange i et fint smash, mens Olsen følger spændt med. Foto: Ole Steen
Annonce:

BAKU (Ekstra Bladet) De var ved at blive levende stegt, men ydede alligevel efter omstændighederne en ganske opløftende indsats. Ved middagstid fik de to danske beachvolleykvinder, Cecilie Olsen og Eva Bang, deres debut på den helt store scene.

På bane et ved de europæiske lege i Baku var de oppe imod hjemmebanefavoritterne fra Azerbajdsjan.

Derfor var det med rystende knæ, de to danskere, henholdsvis 25 og 24 år, gik ind på det brandvarme sand. Igen i dag er temperaturen i Baku et stykke over de 30 grader, og den slag tærer altså på kræfterne.

Jeg stiller kun op for at vinde guld

Men Bang og Olsen formåede at ryste nerverne af sig. De gjorde en fin figur, men måtte dog se de to kvinder fra Azerbajdsjan trække fra i slutningen af begge sæt. Cifrene blev 21-14 og 21-17.

Annonce:

-- Alligevel har det været en kæmpe oplevelse. Vi har aldrig spillet på sådan en scene før og foran så mange tilskuere, siger Eva Bang.

Bang og Olsen jubler efter en vundet bold. Kampen bød på en række flotte dueller. Foto: Ole Steen
Bang og Olsen jubler efter en vundet bold. Kampen bød på en række flotte dueller. Foto: Ole Steen
 

Hendes makker, Cecilie Olsen, har fået lyst til meget mere efter at have sundet sig oven på nederlaget.

-- Det her giver blod på tanden, og jeg håber virkelig, at de mange som har set med på tv har fået øjnene op for, hvor god og en spændende sport det her er.

Olsen og Bang fulgte i begge sæt med til 15-15, men så gjorde modstandernes større rutine udfaldet.

De danske kvinder er stadig meget unge, og de begyndte først at dyrke sporten, da de var 16 og 19 år. Der er meget mere i dem.

Når de bliver bedre til at læse spillet og modstandernes bevægelser er der grund til at tro på, at de kan rykke sig ganske meget.

Vi har heller ikke set det sidste til dem her i Baku. I gruppespillet, som består af fire hold, mangler de stadig at møde Litauen og Østrig. Tre hold går videre fra gruppen, så Bang og Olsen lever stadig.  

Annonce:

Det andet danske hold i Baku, bestående af Helle Søndergaard og Line Trans Hansen, tabte også deres første kamp. Et schweizisk mandskab vandt med 2-0 i sæt. Søndergaard og Hansen mangler at møde hold fra Rusland og Holland.   

Fakta: Europæisk OL i Baku

Det europæiske OL i Baku er endnu et eksempel på, hvordan elendige regimer med manglende respekt for demokrati og menneskerettigheder køber sig til international anerkendelse ved at opføre milliarddyre store sportsbegivenheder.

Ekstra Bladet er taget til Baku i et forsøg på at afdække endnu et forfærdeligt og sygt indslag i den internationale idrætsverden. De danske idrætsudøvere må derfor denne gang finde sig i at spille en mindre fremtrædende rolle.

Europas OL i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, er det første af sin art. Legene åbnede 12. juni med en stor ceremoni på National Stadium med plads til 68.000 tilskuere. Afslutningsceremonien finder sted 28. juni.

Der er 20 idrætsgrene på programmet i Baku.

Det danske hold består af 63 atleter. De mest kendte er badmintonspillerne Mathias Boe og Carsten Mogensen, verdensmesteren i bueskydning, Maja Jager, verdensmesteren i skeetskydning, Jesper Hansen, bryderen Mark O. Madsen, kajakroeren, René Holten Poulsen, cykelrytteren Rasmus Quaade og gymnasten Helge Wammen, som dog nok er mest kendt for sin medvirken i ’Vild med dans’.

I alt vil godt 6000 atleter fra 50 lande stille op. De mange atleter får følgeskab af 3000 trænere og ledere, og når det hele lægges sammen, vil OL i Baku blive årets største sportsbegivenhed.

I enkelte discipliner er der billetter på højkant til det rigtige OL i Rio i 2016. Det gælder blandt andet i landevejscykling, bordtennis, skydning og bueskydning.

I andre sportsgrene er det kun amatører og juniorer, der må deltage. Det gælder således svømning, hvor kun juniorer er med, og atletik, hvor kun atleter fra den internationale tredje division må lege med.

Det er på mange måder et underligt OL, som er uden roning, fodbold og håndbold, som ellers kunne være interessant set med danske briller.

Til gengæld bydes der på strandfodbold, basketball tre mod tre og vandpolo.

Som noget nyt har værterne med accept fra Den Europæiske Olympiske Komité indført præmiepenge. Det er for at lokke atleter til. Guld belønnes med 6000 euro (45.000 kr.), sølv med 4000 og bronze med 2000. Det strider mod det olympiske charter, hvor der står, at det sportslige skal være incitamentet til at deltage.

Der er akkrediteret 1300 journalister til legene. Heraf er de 600 fra Aserbajdsjan. Meget godt klaret af en nation uden en fri og uafhængig presse.

TV2 Sport sender fra legene i Baku.

De Europæiske Lege skal afvikles hvert fjerde år, og antallet af discipliner kan ændre sig fra gang til gang.

Seks byer har søgt om at blive den næste vært i rækken i 2019. Amsterdam har længe været favorit, men hollænderne trak sig. To byer har meldt sig til at tage over efter Holland. Disse er endnu ikke offentliggjort.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: