41 f.v.t.: Kleopatra og Marcus - den fatale kærlighed

Han var Dionysos. Hun var Afrodite - og de var som skabt for hinanden. Men kærlighed og storpolitik er en farlig blanding

Da Marcus Antonius ankom til Egypten i år 41 før vor tid, blev han hyldet som den nye Dionysos, nydelsernes gud.
Samme sommer mødte han Kleopatra, der til anledningen var klædt ud som Afrodite, en anden græsk gud.Discovery Channel Video provided by Discovery Channel


Hun holdt en fest til ære for Marcus om bord på sit skib og havde indkøbt roser for en hel talent (det svarer til godt 26 kilo sølv), så gæsterne kunne gå rundt i et tykt lag rosenblade. Kleopatra og Marcus blev et par. Og det endte tragisk.

Cæsars mand
Cæsar blev myrdet år 44 før vor tid i Rom. Der kom borgerkrig, og tre af Cæsars mænd vandt. Det var Marcus Antonious, Cæsars adopterede søn Octavian og hans højre hånd Lepidus.De tre delte det romerske rige imellem sig. Marcus Antonius fik Lilleasien, Grækenland og Egypten. Han var omkring 40 år gammel. En dygtig general og taler, men også en, der drak for meget og blev farlig, når han var fuld. Han allierede sig med Octavian, der kun var 19 år, ved at gifte sig med hans søster, Octavia. Men på det tidspunkt var han allerede forelsket i Kleopatra, som han tilbragte hele sommeren sammen med. Året efter fødte hun ham tvillinger.

Forlod konen
Vinteren blev tilbragt i Athen, hvor Marcus var sammen med sin kone - og fik endnu et barn. Året efter forlod han sin kone for at gifte sig med Kleopatra. Romerne blev rasende. Få år senere var der udbrudt krig mellem Marcus Antonius og Octavian. Og i begyndelsen af september, 31 år før vor tid, blev Antonius flåde besejret. Han og Kleopatra flygtede tilbage til Egypten. Seks måneder senere nåede Octavians tropper Egypten. Kleopatra trak sig tilbage til sit gravkammer med en formue i juveler og guld og afventede sin skæbne. Antonius troede hun ville dræbe sig selv, og stak sig i maven med sit sværd for at følge hende. Kort før han døde, kom en budbringer og bad ham gå til Kleopatra for at møde Octavian. Han blev båret til hende og døde i hendes arme. Kleopatra kom under husarrest. Få dage senere lykkedes det hendes tjenestepiger at smugle giftige slanger ind til hende, skjult i en kurv figner.

Hun lod slangerne bide sig og døde.

kommentarer
Vis kommentarer
Historie