Sport

2001: Tyson tævede boksebamsen

Super-Brian tjente kassen på at få en ordentlig omgang prygl af ’verdens ondeste mand’
’Kassekampen’. Ordet har en magisk og dragende klang på samtlige professionelle boksere, der hver og én har hede drømme om en dag i karrieren – måske – at få kampen, der sender adskillige tiltrængte millioner ind på bankkontoen.
Alle drømmer om kampen, de færreste får den. Men for Brian Nielsen, Danmarks folkekære boksebamse med tilnavnet Super-Brian, gik drømmen i opfyldelse 13. oktober 2001, da han for øjnene af flere end 20.000 tilskuere i Parken mødte selveste Mike Tyson.

Møder med amerikanske legender
Forud for de sammenlagt 18 minutters pinsler mod den amerikanske legende, der indbragte Super-Brian anslået seks millioner kroner, var gået et langt og meget succesfuldt forløb, siden Korsør-fighteren debuterede som professionel kort efter de Olympiske Lege i 1992, hvor han noget sensationelt hentede en bronzemedalje.
Super-Brian nåede at møde et hav af amerikanske ringvrag, men kom også til at stå ansigt til ansigt med en anden amerikansk legende, 48-årige Larry Holmes, som i 1997 tabte knebent på point til hele Danmarks boksebamse.

49 sejre på stribe
På en ofte billig baggrund lykkedes det Brian Nielsen at tangere Rocky Marcianos rekord som den sværvægter, der havde vundet flest kampe i træk. Det blev til 49 sejre på stribe, inden alt gik galt i jubilæumskampen, nummer 50. Her mødte Super-Brian amerikanske Dick Ryan, som blev udbokset, inden danskeren på dramatisk vis dehydrerede og kollapsede i ringen. Det første nederlag var en realitet, da kampleder Jess Andreasen valgte at stoppe sin landsmand.
Brian Nielsen kæmpede sig tilbage i de næste to år, og endelig gik drømmen om kassekampen i opfyldelse, da promotor Mogens Palle lykkedes med at hive selveste Mike Tyson til Danmark.

Seks omganges øretæver
Seks omgange holdt Super-Brian til øretæverne mod amerikaneren, der blev kaldt ’verdens ondeste mand’, inden han i pausen mellem sjette og syvende omgang måtte opgive med en dyb flænge over venstre øje. De læsterlige prygl mod Mike Tyson tænkte Super-Brian dog næppe meget over, da han kunne grine hele vejen til banken, formentlig akkompagneret af sin kendingsmelodi ’Always Look on the Bright Side of Life...'.

kommentarer
Vis kommentarer
Sport