2003: Dansk hockey-sensation

Anført af Kim Staal leverede Danmark et drømmeresultat, da vi kom tilbage til verdensmesterskaberne efter 54 års fravær
Ingen af de danske spillere, der skøjtede ind på isen i Tampere var født i 1949, men de havde formentlig alle sammen hørt om det: Da et dansk ishockeylandshold senest var med ved et A-VM havde det sat en negativ rekord, der formentlig aldrig nogensinde vil blive overgået – eller undergået, om man vil: 47-0 havde danskerne 54 år tidligere tabt til Canada ved verdensmesterskaberne i Sverige.
Så galt kom det langtfra til at gå, da Danmark i 2003 gjorde comeback i A-VM-sammenhæng. Den første kamp skulle spilles mod USA. Mens Danmark endnu ikke rådede over en eneste spiller fra den nordamerikanske NHL-liga, stillede USA op med ikke færre end 12 spillere, der tjente til dagen og vejen i verdens stærkeste klubturnering.

Som David og Goliat
Det lignede Davids kamp mod Goliat med Danmark i rollen som absolut underhund. Det var der bare nogen, der havde glemt at fortælle danskerne! Efter 12 minutter og 41 sekunders spil i første periode havde Bo Nordby-Andersen, Kim Staal og Jesper Damgaard med hver deres scoring bag Buffalo Sabres-keeperen Ryan Miller sørget for en chokerende dansk 3-0 føring.
Amerikanerne fik reduceret, men den danske 5-2-sejr kom aldrig for alvor i fare efter et opgør, hvor MoDo-stjernen Kim Staal med to mål og to assist var den ene af Danmarks to største helte. Den anden var målmand Peter Hirsch, som afværgede 53 af 55 amerikanske skudforsøg.
Danmark tabte de to næste kampe i gruppespillet mod Rusland og Schweiz, men bookede alligevel billet til mellemrunden på grund af åbningssejren over USA.

Bedre end eksperternes forudsigelser
I mellemrunden stod danskerne for en ny sensation, da de spillede uafgjort 2-2 mod de senere verdensmestre fra Canada. Danmarks svenske landstræner, Mikael Lundström, der tidligere havde stået i spidsen for noget så eksotisk som Kuwaits ishockeylandshold, kunne ikke andet end at være tilfreds med sin A-VM-debut, der resulterede i en samlet dansk 11. plads, langt bedre end de fleste eksperter på forhånd havde gættet på.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen