Sport

2006: Danske Morten Andersen scorer sit mål nummer 2544 i NFL

Morten Andersen tog i 1977 til USA som udvekslingsstudent – 29 år senere blev han den mest scorende spiller i NFL gennem tiderne
Blot en enkelt dansker har optrådt i National Football League, verdens førende række inden for amerikansk fodbold. Men han gjorde det med manér, Morten Andersen, der i 1977 som 17-årig, forlod folkeskolen i vestjyske Struer for at fortsætte sin skolegang på Ben Davis High School i Indianapolis.

Åbenlyst talent
Egentlig ville unge Andersen spille ’almindelig’ europæisk fodbold, men da denne idrætsgren ikke var på repertoiret i Indianapolis, forsøgte han sig i stedet som kicker for skolens footballhold. Danskerens evner som sparker var åbenlyse fra dag et, og han blev udnævnt til skoleholdets kicker. Så overbevisende gjorde Morten Andersen det i sin første og eneste sæson som kicker for Ben Davis High School, at han blev tilbudt et legat – et såkaldt scholarship – til Michigan State University.
Fire år blev det til som kicker for Michigan-universitetets footballhold, Spartans, for hvem Morten Andersen scorede det længste field goal i universitetsligaens historie efter at have ramt plet på et forsøg fra 63 yards. Efter sin fjerde og sidste sæson for Spartans blev Morten Andersen udtaget til All American-holdet som den bedste af alle kickere i college-football.

25 år hos New Orleans Saints
De professionelle NFL-hold stod i kø for at overtage den danske kicker-sensation, der i 1982 indledte en 25 år lang professionel karriere hos New Orleans Saints i staten Louisiana. Siden gik turen til Atlanta Falcons, med hvem han i 1999 nåede helt frem til Super Bowl, finalen i amerikansk fodbold, og det blev også til ophold i New York Giants, Kansas City Chiefs og Minnesota Vikings.

Mange rekorder
Andersen, der er opvokset i Struer, men oprindeligt er fra København, er indehaver af en lang række rekorder i den statistikglade NFL-liga. For blot at nævne tre: Morten Andersen har med sine 382 kampe spillet med i flere kampe end nogen anden i historien, han har ramt plet på 565 field goal-forsøg, og sidst, men ikke mindst er han med sine 2544 point den mest scorende spiller i NFL-historien. Sidstnævnte rekord satte han for Atlanta Falcons i en kamp mod Dallas Cowboys 16. december 2006.
Et år senere meddelte Morten Andersen, at han i en alder af 48 år ville indstille sin imponerende karriere.

kommentarer
Vis kommentarer
Sport