Sport

1997: Woods vinder sin første Major

Det amerikanske vidunderbarn smadrede al modstand, da han vandt US Masters i golf som den yngste nogensinde
De senere år har Tiger Woods mest været i overskrifterne på grund af sit privatliv, der var så kaotisk, at det truede med at smadre en helt enestående golfkarriere.
Men længe før udenomsægteskabelige affærer og behandlinger for sexafhængighed fjernede al fokus fra det amerikanske fænomens sportslige præstationer, nåede han at sætte en række rekorder, som måske aldrig vil blive slået.

Yngste Masters-vinder nogensinde
I 1995 stillede den blot 19-årige amatør Tiger Woods til start i US Masters på den berømte Augusta National-bane og opnåede en imponerende placering som delt nummer 41. Året efter missede han cuttet i samme turnering for så at tage en ufattelig revanche i 1997.
Tiger Woods smadrede al modstand på vejen mod den endelige triumf. Han vandt med hele 12 slags forspring til nummer to, landsmanden Tom Kite, og den margin var – og er – en enestående rekord i Masters-sammenhæng. Tiger var blot 21 år, tre måneder og 14 dage gammel, da han blev iført den grønne jakke som symbolet på, at han havde vundet The Masters, og han slog dermed eftertrykkeligt den tidligere rekord som yngste Masters-vinder nogensinde.
Få måneder efter sin Masters-triumf blev Tiger Woods også den yngste nummer et på verdensranglisten nogensinde, da han med sine blot 21 år og 24 uger var hele otte år yngre end Bernhard Langer var, da tyskeren blev nummer et i 1986.

På toppen i 142 turneringer
Tiger Woods er kendt for at kunne levere fantastiske slag, når han allermest har brug for dem, men ikke mindst en helt unik stabilitet kendetegnede hans karriere, da han var på toppen. I hele 142 turneringer på stribe, fra 1998 til 2005, klarede han cuttet hver eneste gang, og slog således Byron Nelsons tidligere rekord på 113 klarede cuts i træk.
Tiger Woods, der oprindeligt hedder Eldrick Tont til fornavn, er en af blot fem golfspillere i historien, der har vundet samtlige fire Majors. Han har vundet såvel US Masters som US PGA fire gange, mens det er blevet til tre samlede triumfer i både British Open og US Open. De 14 samlede Major-sejre er fire færre end Jack Nicklaus. Mens Nicklaus brugte 24 år, fra 1962 til 1986, på at hente sine 18 Major-sejre, sikrede Tiger Woods’ sig sine – foreløbige – 14 Major-triumfer i en periode på blot 11 år, fra 1997 til 2008.

kommentarer
Vis kommentarer
Sport