Sladderforfatter i Se og Hør-sag: Min bog er det rene fiktion

Det var bogen 'Livet - det forbandede', som satte gang i Se og Hør-sagen, men hver gang centrale punkter fra bogen blev hevet frem, hævdede forfatter Kenn B. Rasmussen, at man ikke kan stole på noget som helst fra den

Kenn B. Rasmussen nægter, at han på nogen måde kendte til, hvordan tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen skaffede sine oplysninger. Foto: Jens Dresling
Kenn B. Rasmussen nægter, at han på nogen måde kendte til, hvordan tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen skaffede sine oplysninger. Foto: Jens Dresling

RETTEN I GLOSTRUP: En eneste gang blev den tidligere Se og Hør-journalist Kenn B. Rasmussen hevet ud af fatningen, da han torsdag ved Retten i Glostrup sad på anklagebænken og forsvarede sig mod anklager Morten Frederiksens spørgsmål. Men ellers talte han i det samme manende og rolige stemmeleje.

Det var, da dommer - den tidligere PET-chef - Mette Lyster Knudsen på et tidspunkt ikke syntes, at han svarede ordentligt og bad ham om at gøre, som anklageren bad om.

- Men jeg har svaret. Det er en fiktionsbog, sagde Kenn B. Rasmussen med hævet stemme til Mette Lyster Knudsen.

Og det havde Kenn B. Rasmussen ret i. Igen og igen sagde han til anklageren, at alt, hvad der er af oplysninger i bogen 'Livet - det forbandede', skal tages med et gran salt. Og hvis folk tror, at han har skrevet loyalt om forholdene på Se og Hør og om tys-tys-kilden, så kan de godt tro om igen.

Det var Kenn B. Rasmussens bog, som udkom i forsommeren 2014, som satte politiet på sporet af det usædvanlige kildeforhold på Se og Hør. Og hver gang anklageren henviste til passager i bogen, fik han læst og påskrevet.

- Det er ren fiktion. Jeg dramatiserer.

Stjal erhvervshemmeligheder
I det hele taget vil Kenn B. Rasmussen overhovedet ikke kendes ved den tiltale, som politiet retter mod ham. Både de tre chefredaktører Henrik Qvortrup, Per Ingdal, Kim Henningsen og journalistkollega Kasper Kopping sidder også tiltalte ved Retten i Glostrup i en maratonlang retssag, der først afgøres 24. november. De er tiltalte for en form for tyveri af erhvervshemmeligheder i form af oplysninger om kendtes kreditkorttransaktioner og risikerer fængselsstraf.

En ansat i Nets/IBM, som overvåger transaktionerne rundt i verden, er medtiltalt. Det var ifølge anklagemyndigheden ham, der eksempelvis leverede oplysninger om prins Joachims kreditkort, som på den måde skaffede Se og Hør på sporet af, hvor han og prinsesse Marie var på bryllupsrejse tilbage i 2008.

Men alle nægter sig skyldige. Og Kenn B. Rasmussen hævdede torsdag, at han aldrig har skrevet så meget som en eneste historie, der er kommet i Se og Hør på baggrund af kreditkortoplysninger alene. Og han nægtede også, at han skulle have givet kolleger oplysninger fra de transaktioner, som han selv fik tilsendt på sms.

Medbragte 20 ringbind
Kenn B. Rasmussen lod til at have forberedt sig til retsmødet. Han havde 20 ringbind med sig, som han havde sat op foran sig ved siden af forsvareren. I røde og hvide nuancer. Og gule postitmærkater stod ud allevegne både for oven og på den side af ringbindene, der vender ud mod midten af retslokalet.

Han fik imidlertid ikke lejlighed til at slå op i dem en eneste gang. Og det var der såmænd heller ikke behov for.

Igen og igen kunne han enten ikke huske, hvad der var blevet sagt under bestemte møder på redaktionen. Eller også forsikrede han retten om, at kreditoplysninger alene blev brugt til research og slet ikke hos ham førte til artikler i Se og Hør.

Til Ekstra Bladet siger han efter retsmødet:

- Jeg synes, jeg svarede åbent på de spørgsmål, anklageren havde. Jeg synes, det er forkert, at jeg sidder tiltalt. De kan tiltale mig for at være sladderjournalist. Det er okay, hvis det er det, nogen er sure over. Jeg vidste intet om betaling af kilden, og jeg vidste heller ikke noget om, hvordan han skaffede oplysningerne.

Hvad har sagen lært dig?

- At jeg ikke skal arbejde som journalist og basere mine oplysninger på en kilde, der arbejder i Nets.

Se og Hør-journalister sms'ede om kendis' frisørregning

Kollega handlede efter ordre oppefra
I tirsdags afgav journalist Kasper Kopping forklaring. Det var Kasper Kopping og Kenn B. Rasmussen, der havde kontakten til tys-tys-kilden i perioden fra maj 2008. Kasper Kopping hævder, at han handlede efter ordre oppefra.

Retssagen fortsætter mandag, hvor Henrik Qvortrup efter planen skal afgive forklaring.