Ærlig landsholdsbobler: Fodbold er et drug, som jeg er afhængig af

Fodbold er en benhård branche, men Jannik Vestergaard er afhængig af det adrenalinfix, det giver at præstere foran tusindvis af mennesker og at få tingene til at gå op i en højere enhed med sit hold.

Hvis Jannik Vestergaard har lavet en stor fejl, eller hans hold har tabt, gør det fysisk ondt om aftenen. Måske endda også næste dag. Det er et nådesløst pres at være fodboldspiller, men han kan alligevel ikke leve uden, fortæller han i et stort interview med Politiken.

Den danske landsholdsbobler indvier læserne i, hvor brutalt det er at koste et nederlag, og hvor stort pres man kan føle som fodboldspiller. Men fodbold giver også en rus, når han mærker publikums hyldest, eller han er en del af et kollektiv, der lykkes.

Læs også:Motiveret Vestergaard: Vi er som løver i et bur

Det opvejer de negative sider, der er ved at spille fodbold på topplan, mener Vestergaard. For selv om de lever en privilegeret tilværelse, er bagsiden af medaljen til at gå øje på.

-Indimellem virker det, som om mange ser på fodboldspillere som genstande mere end som mennesker – og derfor mener de måske også, at de kan tale om os, præcis som de vil. Svine os til. Så kan opfattelsen af vores præstationer pludselig gå hen og påvirke os som personer.

Læs også:Pierre-Emile Højbjerg og holdkammeraterne udsætter løn

- Derfor har jeg aktivt foretaget et fravalg og læser aldrig om mig selv på de sociale medier. Og jeg er alligevel ude efter det næste adrenalinfix ugen efter. Jeg er afhængig af det drug, det et eller andet sted er. Og afhængigheden er større end presset, siger Jannik Vestergaard til Politiken.

I øjeblikket kan den store midtstopper dog ikke få sit fix. For Premier League ligger brak, så Vestergaard og co. går bare rundt og venter på, at de kan komme på græs igen.

- Jeg tager mig af min familie og står måske for nogle tjanser, som jeg ellers ikke har tid eller overskud til, så det er egentlig udmærket. Jeg synes, at det er et fint afbræk på mange måder, men vi er jo også på mange måder løver i et bur, der bare venter på at blive sluppet løs igen, sagde han forleden i Viaplay Sport Live.

Læs også:Premier League-spiller: Luk kamerahold ind i omklædningsrummene
Læs også:Jannik Vestergaard vil til EM i Danmark: Enhver drengs drøm - også min
Læs også:I kampen mod coronavirus: Håndtryk forbudt i England før kampe