AGF får stor bøde og betinget frakendelse af hjemmebanen

100.000 i bøde og en betinget frakendelse af hjemmebanen i én kamp er dommen fra Fodboldens disciplinærinstans efter semifinaleopgøret i DBU Pokalen i Aarhus, hvor AGF-fans stormede banen.

Det holdt hårdt, men AGF spillede sig i april i DBU Pokalens finale, da det blev til uafgjort 2-2 hjemme mod AaB og dermed samlet 4-2 til AGF. Og da Elmar Bjarnason i dommerens tillægstid i opgøret scorede målet til 2-2, løb mange AGF-fans ind på banen.

De blev hurtigt sendt ud af banen igen, men Fodboldens disciplinærinstans har alligevel straffet AGF for det, der skete.

Således kan AGF meddele, at klubben fra Aarhus får en bødestraf på 100.000 kroner. Ligeledes får AGF en betinget frakendelse af hjemmebanen i én kamp. Det vil sige, at sker der noget igen, bliver AGF frataget hjemmebanen, hvis der er sker noget lignende i den kommende sæson.

- AGF fradømmes retten til at spille én hjemmekamp i Herre-DM/DBU Pokalen med tilskuere, jf. § 30.1, nr. 4. Denne sanktion udsættes (gøres betinget), jf. DBU's Love § 30.2. Den betingede sanktion bortfalder, såfremt der ikke ved AGF's hjemmekampe inden udgangen af sæsonen 2016/17 statueres lignende overtrædelser af DBU's cirkulære om sikkerhed og orden på stadions, der kan tilregnes AGF (prøvetiden), skriver Fodboldens disciplinærinstans.

AGF meddeler ikke noget om, hvorvidt klubben accepterer straffen, eller om man vil appellere.

0 kommentarer
Vis kommentarer