Brøndby-ejer om Nørgaard-salg: En glædens dag, men mit hjerte bløder

Jan Bech Andersen tager afsked med Christian Nørgaard med et blødende hjerte, men han glæder sig over sommerens anden store transfer i Brøndby IF.

Brøndby IF solgte tidligere på året Frederik Rønnow til Eintracht Frankfurt, og torsdag kunne de blå-gule så offentliggøre sommerens anden store transfer på afgangssiden. Christian Nørgaard skifter gult ud med lilla, efter han er blevet solgt til den italienske storklub Fiorentina.

Brøndby oplyste i forbindelse med salget, at man får 26 millioner kroner for 24-årige Christian Nørgaard, og lagt sammen med de godt 20 millioner kroner for salget af Frederik Rønnnow tegner det et billede af en ganske indbringende sommer på den københavnske Vestegn.

Jan Bech Andersen, hovedaktionær i Brøndby IF, siger farvel til Christian Nørgaard med blandede følelser.

- Det er en glædens dag, men mit hjerte bløder, skriver Jan Bech Andersen i en mail til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Christian har igennem de seneste sæsoner vokset fysisk, som menneske og som leder. En profil, en gennemsympatisk person, og derfor er han naturligt elsket af alle os fans og ikke mindst højt respekteret blandt kollegaer. Derfor er det naturligvis rigtig hårdt at skulle sige farvel - eller forhåbentlig snarere på gensyn, for døren vil altid stå åben.

- Men det er en glædens dag for Christian. Han forlængede loyalt sin kontrakt, formentlig også så han kunne udvikle sig yderligere. Nu rejser han mod nye eventyr med en pokaltitel og to sølvmedaljer i bagagen for at prøve sig af på en højere hylde i en bedre liga, der ikke har fået mindre fokus efter Cristiano Ronaldos ankomst. Jeg glæder mig til at følge ham.

Jan Bech Andersen fastslår, at Christian Nørgaard fremstår som et godt eksempel for unge og håbefulde spillere i Brøndby IF. Samtidig sender transferen et økonomisk signal.

- Som klub skal vi vise unge spillere, at de kan udvikle sig og komme videre til det store udland. Men vi skal også tænke økonomi og ansvarlighed som selskab. Vi har tidligere holdt store profiler til slutningen af deres kontrakter, men nogle gange skal der træffes hårde beslutninger, hvor følelser skal tilsidesættes, lyder det fra Brøndby-ejeren.

Christian Nørgaard nåede at spille 115 Superliga-kampe og score otte mål for Brøndby IF.