Annonce:
Annonce:

Frankrig har det dyreste hold til VM - Danmark er nummer 11

Hvis man skal købe hele Frankrigs landshold, så skal man dybt ned i lommerne, da prisen er på 10,5 milliarder kroner i alt ifølge fodbold-statistikerne fra CIES.

Annonce:
Annonce:

Der er få dage til, VM begynder, og derfor har CIES Football Observatory set nærmere på, hvilke landshold, der er det dyreste til slutrunden. I forvejen har de en stor undersøgelse for de dyreste spillere, og når det er langt sammen, så er Frankrig det dyreste.

Den samlede værdi for franskmændene er på 10,5 milliarder kroner, hvoraf Kylian Mbappe er den dyreste og står for 13 procent af den samlede pris på det franske landshold. Efterfølgende kommer det engelske landshold til en værdi af 10,3 milliarder kroner.

Længere nede på listen kommer Danmark ind som nummer 11, som også stemmer nogenlunde overens med det danske landsholds placering på FIFA's verdensrangliste, hvor de er placeret som nummer 12. Samlet set skulle de 23 spillere, der er med Åge Hareide til slutrunde koste 2,5 milliarder kroner, hvis man skulle købe dem allesammen i dag.

Danskernes dyreste spiller er ikke overraskende Christian Eriksen ifølge CIES, som svarer til 31 procent af landsholdets værdi.

Den spiller, der står til at have den højeste procentdel for landets værdi er Egyptens Mohamed Salah, der tager sig af 74 procent. Det er ét procentpoint foran SydkoreasHeung-Min Son.

Det billigste landshold ved VM er Panamas, der er vurderet til blot 111 millioner kroner.

Top 10 + Danmark er som følger:

1. Frankrig - 10,5 milliarder kroner
2. England - 10,3 milliarder kroner
3. Brasilien - 9,5 milliarder kroner
4. Spanien - 7,2 milliarder kroner
5. Argentina - 6,9 milliarder kroner
6. Tyskland - 6,6 milliarder kroner
7. Belgien - 6,2 milliarder kroner
8. Portugal - 4,9 milliarder kroner
9. Uruguay - 3,9 milliarder kroner
10. Kroatien - 3,1 milliarder kroner
11. Danmark - 2,5 milliarder kroner

Annonce:
Annonce: