Masser af arbejdstimer, men ingen kampe i FCK: Jeg kender vilkårene

Frederik Ipsen møder på arbejde hver dag i FCK velvidende, at han med al sandsynlighed bliver siet fra, når der er kamp på programmet. Interview med løvernes tredjemålmand.

Hver dag møder Frederik Ipsen på arbejde i FC København velvidende, at hvis alt går efter planen, kommer han ikke til at spille den kommende søndag.

På den sidste dag af sommerens transfervindue præsenterede løverne 21-årige Ipsen som ny målmand, og han er hentet ind som et klokkeklart tredjevalg efter Jesse Joronen og Stephan Andersen. Vejen til spilletid kan med andre ord ikke være meget længere, end den er for Frederik Ipsen i FCK. Målmanden er sammen med Jonas Wind den eneste i førsteholdstruppen, der ikke har fået spilletid i denne sæsæon - og for Winds vedkommende skyldes det en skade.

Det er vilkårene for den tidligere Vendsyssel-keeper, og dem har han ingen problemer med at affinde sig med.

- Jeg vidste godt, hvad jeg gik ind til, og jeg kender vilkårene. Lige nu er jeg bare glad for at møde ind og træne, fordi jeg føler, at jeg udvikler mig utrolig godt og er i et fantastisk miljø. Jeg er stadig ung, og som målmand har man måske lidt flere år i sig end markspillere, så jeg tænker ikke over, at jeg ikke spiller. Jeg tænker kun på at suge til mig fra to meget dygtige målmænd, siger Frederik Ipsen til tipsbladet.dk og tilføjer om sine to nærmeste kollegaer:

- Stephan har været igennem mange ting, så det er fantastisk at gå sammen med ham – også fordi han gerne vil lære fra sig. Jesse er utrolig professionel i sin tilgang og kan bidrage med mange ting, selv om han ikke er lige så erfaren som Stephan. Det er et super godt team for en ung målmand som mig.

Er det ikke på nogen måde demotiverende at vide, at du med al sandsynlighed ikke kommer til at spille kampe om søndagen?

- Nej, overhovedet ikke. Lige nu nyder jeg bare at være her.

Hvor længe er du indstillet på at blive i din nuværende rolle?

- Det kan jeg ikke svare på lige nu. Som sagt er jeg bare glad for at være en del af det her team i FC København, lyder det fra Frederik Ipsen.

Et naturligt skridt
Frederik Ipsen kom til FC København fra Vendsyssel FF, men det er på ingen måde nyt for ham at betræde banerne på FCK's træningsanlæg på Frederiksberg. Ipsen har således spillet ungdomsfodbold i FCK, og det er kun et år siden, han forlod løverne til fordel for Vendsyssel FF.

Her blev det til spilletid i tre førsteholdskampe.

- Det er super rart at være tilbage. Jeg kender klubben, så det er som at komme hjem, og det er jeg utrolig glad for. Jeg nyder at træne med så gode spillere hver eneste dag, og der er samtidig to dygtige og erfarne målmænd, jeg kan læne mig op ad. Så nu handler det om at suge til mig og udvikle mig, siger Frederik Ipsen og fortsætter:

- Det er det sted i Danmark, hvor træningsniveauet er højest, og hvor målmændene er bedst. Og jeg vil gerne matche mig med de bedste, så på den måde var det et helt naturligt skridt at vende tilbage til FC København.

Frederik Ipsen har underskrevet en to-årig aftale med FC København.