Tidligere FCK-profil stopper karrieren i utide

Erik Berg, der var en stor profil i FC København, er blevet tvunget til at stoppe sin fodboldkarriere på grund af vedvarende knæproblemer.

Han er kun 32 år og havde egentlig kontrakt til 2023, men Erik Berg kommer ikke til at spille flere kampe på topniveau. Den tidligere FC København-spiller har netop stoppet sin karriere.

Berg, der hed Johansson i sin FCK-tid, har i årevis døjet med omfattende knæproblemer. I 2020 begyndte det ellers at ligne noget igen med 21 Allsvenskan-kampe for Djurgården, men siden november har Berg været ukampdygtig.

Nu har han ikke mere at give af.

- Det har været ret tungt. Jeg har givet det sidste, jeg havde, både mentalt og fysisk. Men jeg får ikke orden på det der knæ, og så føles det ikke rigtigt hverken mod mig selv eller klubben, at jeg fortsætter. Så det er tid til at takke af, siger Erik Berg i en pressemeddelelse.

Han var i sin tid i FCK med til at danne et stærkt stopperpar med Mathias "Zanka" Jørgensen og til at vinde to danske mesterskaber og to pokaltitler. Det er noget af det, som Berg ser tilbage på med glæde.

- Det er blevet til mange herlige minder. Frem for alt er jeg rigtig stolt og taknemmelig over, at jeg har spillet fodbold professionelt så længe. Det har været en fantastisk tid med heftige oplevelser som EM, svensk mesterskab og dansk guld, som har betydet rigtig meget for mig, siger Erik Berg.

- Det blev til en del titler, og det kommer jeg til at se tilbage på med stor varme senere hen.

Erik Bergs karrierestop har været under opsejling i et stykke tid. Helt tilbage i februar forlød det, at det var tæt på.