Transferspurt i Superligaen: 11 profiler kan smutte nu

Transfervinduets Deadline Day nærmer sig. Tipsbladet.dk zoomer ind på en række Superliga-profiler, der kan være på vej væk.

Mens disse linjer skrives mandag eftermiddag er der kun en uge tilbage af det aktuelle transfervindues åbningstid. Mandag den 31. august klokken 23.59 smækker vinduet i, og det er slut med at handle for danske og de fleste udenlandske klubber, mens engelske klubber har en del af tirsdagen med.

Derfor er det ved at være sidste udkald for en række af de Superliga-profiler, der drømmer om et skifte til en udenlandsk klub. Flere har udtrykt ønske om at komme sted, og sommeren igennem har der været meldinger om interesse for en del spillere i landets bedste række.

Hvor mange af dem kommer af sted? Tipsbladet.dk bringer her et overblik over en række af de Superliga-profiler, der kan blive solgt inden transfervinduets lukning mandag den 31. august.

Pione Sisto

Klub: FC Midtjylland

Alder: 20 år

Kontraktudløb: Vinter 2018

Pris: Cirka 50 millioner kroner

Status: Hans 2015 har været blandet, men når han er på toppen, er han Superligaens bedste individualist. Adskillige klubber har vist interesse, men særligt FC Porto og Ajax har været varme på danskeren med de sydsudanesiske rødder. Lignede et sikkert salg tidligere på sommeren, men er altså stadig at finde i FC Midtjylland.

Sandsynlighed for skifte: Mellem

Rasmus Falk

Klub: OB

Alder: 23 år

Kontraktudløb: Sommer 2016

Pris: Cirka 15-20 millioner kroner

Status: OB's mest oplagte salgsvare er stadig på Fyn, selvom interessen er stor for offensivspilleren. Har tidligere været et emne i HSV, men flere klubber har danskeren på ønskelisten. Både i Holland og Tyskland er der således interesse, men OB vil gerne holde på fynboen – og måske endda forlænge.

Sandsynlighed for skifte: Mellem

Erik Sviatchenko

Klub: FC Midtjylland

Alder: 23 år

Kontraktudløb: Sommer 2017

Pris: Cirka 15-20 millioner kroner

Status: Som lederfigur og profil hos de danske mester er der altid interesse, og i tilfældet Sviatchenko er den stor. Forsvarsspilleren har selv udtalt, at han vil til udlandet nu eller til vinter, så et skifte i august er bestemt på tale. Fremtiden kan afhænge af FC Midtjyllands europæiske skæbne, men både tyske og britiske klubber – heriblandt Celtic – har vist interesse for ham.

Sandsynlighed for skifte: Mellem

Nicolaj Thomsen

Klub: AaB

Alder: 22 år

Kontraktudløb: Vinter 2016

Pris: Cirka 15 millioner kroner

Status: Offensivspilleren fra U/21-landsholdet har tidligere været tæt på Nantes, men selvom den franske klub fortsat har vist interesse, ser det ud til, at Thomsen bliver i AaB i endnu en halvsæson. Nordjyderne ønsker helt klart at beholde offensivspilleren, og der skal et stort bud til, før man vil sælge så sent i vinduet.

Sandsynlighed for skifte: Lav

Riza Durmisi

Klub: Brøndby IF

Alder: 21 år

Kontraktudløb: Sommer 2016

Pris: Cirka otte millioner kroner

Status: Både franske, belgiske og hollandske klubber har vist interesse for Durmisi, der med et år tilbage af sin Brøndby-kontrakt snart skal have afklaring på fremtiden. Parterne synes langt fra en forlængelse og derfor kan et salg komme på tale – også fordi Brøndby har afløseren klar i Patrick Da Silva.

Sandsynlighed for skifte: Mellem

Ludwig Augustinsson

Klub: FC København

Alder: 20 år

Kontraktudløb: Sommer 2019

Pris: Cirka 5-40 millioner kroner

Status: Venstrebacken har kun været i dansk fodbold i otte måneder, men han kan allerede være på vej videre. Som U/21-EM-vinder er han i høj kurs, og hans præstationer i Superligaen har også fået andre klubber til at holde øje med ham. Både Liverpool og Roma har været nævnt, men flere klubber i det store Europa holder øje. Men FC København vil beholde ham.

Sandsynlighed for skifte: Lav

Daniel Amartey

Klub: FC København

Alder: 20 år

Kontraktudløb: Sommer 2019

Pris: Cirka 60 millioner kroner

Status: Særligt efter FC Københavns europæiske exit er interessen for Daniel Amartey steget markant. Ghaneseren er i søgelyset hos blandt andre franske Marseille og engelske Leicester, men flere klubber lurer på midtbanemanden. FC København vil helst beholde Amartey, men der kan komme et så stort tilbud, at klubben ikke kan sige nej.

Sandsynlighed for skifte: Høj

Emil Larsen

Klub: OB

Alder: 24 år

Kontraktudløb: Sommer 2016

Pris: Cirka tre millioner kroner (frikøbsklausul: Syv millioner)

Status: Efter en svær periode i OB har Emil Larsen ramt et fint niveau igen, men alligevel kan han være på vej væk. Med et år tilbage af kontrakten, er den 24-årige offensivspiller på ønskelisten i flere klubber. Både St. Pauli og engelske Middlesbrough har vist interesse – og selv AGF er blevet nævnt som en bejler. Men det ligner en tur til en udenlandsk klub inden lukketid for Larsen.

Sandsynlighed for skifte: Høj

Henrik Dalsgaard

Klub: AaB

Alder: 26 år

Kontraktudløb: Vinter 2015

Pris: Cirka to til fem millioner kroner

Status: Med kun fire måneder til kontraktudløb i AaB kan Dalsgaard forhandle frit med andre klubber. AaB vil gerne forlænge med Dalsgaard, men højrebacken ønsker at prøve talentet af i udlandet. Dalsgaard er tidligere rygtet til OB, men det ligner et udlandseventyr for den nordjyske back – måske først til vinter, dog.

Sandsynlighed for skifte: Lav

Mads Fenger

Klub: Randers FC

Alder: Cirka fem-otte millioner kroner

Kontraktudløb: Vinter 2016

Pris: 24 år

Status: Forsvarsspilleren har både været i søgelyset hos OB og hos udenlandske klubber, men endnu er han at finde i Randers FC. Med kontraktudløb om halvandet år kan klubben tillade sig at sige nej til tilbud – og det har den også gjort. Derfor ser det ud til, at Fenger bliver i klubben, selvom han drømmer om et eventyr i udlandet. Et skifte i en af de kommende transfervinduer er dog sandsynligt.

Sandsynlighed for skifte: Mellem

Martin Pusic

Klub: FC Midtjylland

Alder: 28 år

Kontraktudløb: Sommer 2018

Pris:Cirka 10-15 millioner kroner

Status: Angriberen er kommet i unåde i FC Midtjylland efter sin kontrovers med træner Jess Thorup, og nu kan han muligvis være på vej væk. Pusic har længe drømt om at komme til Bundesligaen, og som Superliga-topscorer er der stadig interesse for ham. FC Midtjylland har dog næsten lige købt angriberen og skal derfor have en pæn sum i forbindelse med en transfer. Medmindre de bare gerne vil af med ham.

Sandsynlighed for skifte: Lav

0 kommentarer
Vis kommentarer