Udskældte Junker: Jeg er ligeglad med, at folk snakker negativt om mig

Det meste af det, der bliver sagt om fodboldspillere, skal man bare lukke ude, mener Kasper Junker. Han er ligeglad med, at der bliver snakket om en ny angriber til AGF, men han ville gerne selv score noget mere.

Han sigerdet selv megetpræcist, Kasper Junker, som han sidder på en bænk efter AGF's torsdagstræning.

-Selv om vi måske har manglet lidt offensivt, har vores fundament været rigtig godt.

Forsvaret har kun tilladt modstanderne at score to gange i sæsonens fem første kampe, men omvendt har Junker og co. i offensiven blot scoret én gang mere. Og hvad gør man så for at øge chancerne for at lave mål?

Ifølge Kasper Junker øver man opspil og de offensive relationer til træning, og man sørger for at hakke den ind, når man får chancen. Så skal det sgu nok komme, mener han. Selv har han ikke scoret i en gældende kamp, siden han gjorde de to gange i træk i april og maj.

-Jeg tror, alle angribere har oplevet på et tidspunkt i deres karriere, at man ikke lige får scoret i nogle kampe, og det vender på et eller andet tidspunkt. Det er jeg ikke i tvivl om. Det kan godt være, der er mange, der kigger meget på øjebliksbilledet, men på lidt længere sigt plejer det at vende, hvis man arbejder hårdt nok for det, siger Kasper Junker til tipsbladet.dk.

Hvis vi ser det på længere sigt:Har du scoret nok i din karriere?

-Nej, selvfølgelig vil man altid gerne score flere, men jeg tror, jeg har været med i 18 mål i 80 kampe (9 mål, 9 oplæg i 82 Superliga-kampe, red.). Selvfølgelig vil man gerne score flere, men nogle gange skal man også huske, at der er mange kampe, som jeg kun har fået fem minutter i, så det løber bare hurtigt op, kampene, siger han.

Kasper Junker har spillet 3509 Superliga-minutter i karrieren. Det svarer til 39 hele kampe.

- Jeg er stadig ung i Superliga-regi, for jeg har måske spillet halvanden sæson, hvor jeg har været etableret på holdet. Man stræber altid efter at lave flere mål, og man vil altid gøre det så godt som muligt, og det er en klub med meget pres på, hvilket selvfølgelig er rart, men det gør også, at der nogle gange ikke er så meget ro på til udvikling. Det er det, man tager med, og så må man bare gøre det så godt, man kan.

Kritik er ikke noget fremmed koncept for Kasper Junker, men den 24-årige angriber mener, at hans største kritiker bor inde i ham selv.

- Jeg vil ikke sige, at det går mig på, at jeg ikke scorer flere mål, men selvfølgelig vil jeg gerne score mål, og jeg tror ikke, der er nogen, der banker sig selv mere i hovedet, end jeg gør, fordi jeg vil gerne blive bedre. Men den eneste måde, man kan blive det på, er at komme her hver dag og ikke hænge med hovedet, og så skal det nok komme, når man får chancen. Jeg er ikke så urolig, som mange er, tror jeg.

Skuffet over bænkplads
AGF's målfattige indledning på sæsonen har fået mangen en betragter til at opfordre klubben til at hente en ny angriber, hvilket også er en indirekte kritik af Junker og kollegaerne. Men professionel fodbold er ikke for de sarte, og det er Junker heller ikke.

-Jeg har sgu ikke noget imod at høre nogle snakke negativt om mig. Det kan de bare gøre. Dem, der har forstand på fodbold, ved, at 90 procent af det, der bliver sagt, skal man bare lukke ude igen. Det skal man sgu kunne klare, for der er flere negative ting, end der er positive ting i fodboldbranchen, synes jeg.

- Man bliver jo heller ikke ked af det, når man spiller på udebane, og folk råber ad én. Det er det, vi godt kan lide ved fodbold. At der er den opmærksomhed. Jeg arbejder med dem, der ved, hvad jeg står for, og dem, der kender mig, og det er det vigtigste for mig.

Det vigtigste er også opbakning fra sin træner. Føler du, at du har den?

-Tjo, ja, selvfølgelig. Jeg håber da, at de fleste spillere på holdet føler, at de har trænerteamets opbakning, men det er klart, nu er jeg valgt fra i to kampe indtil videre, og så kæmper jeg for at få min plads tilbage. Sådan er det jo.

Kasper Junker startede inde i sæsonens tre første kampe, men måtte se sig henvist til bænken, da holdet mødte SønderjyskE for to uger siden. Dengang fik midtbanespilleren Jens Stage pladsen i midten af de tre mest offensive folk.

-Ligegyldigt hvem der starter i stedet for én, tror jeg, man bliver skuffet over at være på bænken. Men jeg måtte bare ind og gøre det, jeg kunne bidrage med, og jeg vil sige, at det klarede jeg sgu meget godt. Jeg skulle nok bare have krydret det med en assist eller et mål, men der skete da i hvert fald noget, da jeg kom ind, og det er det, jeg kan bidrage med. Når man bliver valgt fra, er man selvfølgelig skuffet, men der er ikke andet for end at vise på træningsbanen som i dag, at man burde spille.

AGF-angriberen får en ny chance for at spille fra start, når holdet får besøg af FC København på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer