Zohore med selvtillid: OB-kontrakt har givet ro

Kenneth Zohore har scoret i sine seneste tre kampe for OB. Han forklarer succesen med hårdt arbejde, sund konkurrence og ro på karrieren.

OB røg ud af DBU Pokalen tirsdag aften på grund af et 1-2-nederlag til Fredericia, men trods exit'et kan angriberen Kenneth Zohore trøste sig med en personlig succesoplevelse.

Zohore kom således på måltavlen for tredje OB-kamp i træk, og han er nu oppe på fire mål i otte kampe for OB denne sæson. Kennet Zohore er godt tilfreds med målstimen.

- Det betyder rigtig meget. Det betyder, at jeg ikke har arbejdet forgæves. Jeg har arbejdet hårdt i lang tid, men jeg ved ikke, hvorfor det lige kommer nu. Jeg føler, at jeg hele tiden har været god til at afslutte, men jeg er blevet bedre til at komme frem til chancerne nu. Hvis jeg får mange chancer, scorer jeg også, men tidligere er jeg ikke kommet frem til lige så meget. Det har givet mig selvtillid, og det bliver bedre og bedre, siger Kenneth Zohore til tipsbladet.dk.

OB råder over en række angribere med forskellige kvaliteter, og Kent Nielsen har indtil videre prøvet flere forskellige konstellationer i offensiven. Kenneth Zohore er opmærksom på konkurrencesituationen, der også har givet ham nogle forskellige makkere i forreste geled på OB-holdet.

- Det er sundt for os angribere med hård konkurrence. Der er mange gode spillere, og det holder os skarpe. Så længe jeg spiller, betyder det ikke så meget, hvem jeg spiller sammen med. Vi alle er gode på hver vores måde. Jeg spillede med Falk mod Fredericia, og han er god til at trække ned i banen og skabe plads med sin teknik. Mod Viborg spillede jeg sammen med AK, hvilket betød, at vi havde to spillere helt fremme, som holdet kunne spille den op på, fortæller Kenneth Zohore.

Den øgede konkurrence og det hårde arbejde er dog ikke den eneste forklaring på Zohores øgede målhøst. En af årsagerne til den aktuelle succes skal også findes i den ro, hans kontrakt med OB har givet ham.

For første gang i flere år har Kenneth Zohore styr på fremtiden, idet hans kontrakt med OB løber frem til sommeren 2017. Han er derfor ikke presset af et forestående kontraktudløb eller en lejeaftale, der nærmer sig sin afslutning, hvilket ellers har præget karrieren tidligere hos store klubber som FC København, Fiorentina, Brøndby og IFK Göteborg.

- Der er ro på nu, og jeg har kunne fokusere på næste træning i stedet for at skulle bekymre mig over at præstere og sælge mig selv, fordi jeg skulle videre til en ny klub i næste transfervindue. Det er fint at være i OB og Odense, selvom jeg har været i større klubber. Brøndby var også tæt på at rykke ned, inden jeg kom til klubben, og jeg synes, at vi har et rigtig godt hold i OB. Vi har haft nogle tilbagefald, men vi har mange gode spillere, og jeg er sikker på, at vi går en god tid i møde, siger han.

I Superliga-sammenhæng har Kenneth Zohore scoret tre mål i sæsonen hidtil. Han er dermed to scoringer fra sin personlige sæsonrekord med fem mål for Brøndby i 2013/14-sæsonen.