TV: Tessa er født uden næse

Den 17 måneder gamle Tessa Evans er født med en sjælden lidelse, der gør, at hun skal lever uden en næse.

Se den lille pige uden næse her

Engelske Tessa Evans har den sjældne lidelse Medfødt Arhinia, som betyder, at næsen ikke udvikler sig i fosterstadiet. Derfor lever den lille pige nu.

Lidelsen er ekstrem sjælden - Tessa er én ud af 100 millioner, som lever med den.

Hun har ingen lugtesans eller bihuler, men hun kan godt nyse og hoste, og hun kan faktisk også blive forkølet.

Tessas mor, Gráinne Evans, anede ikke, at man overhovedet kunne blive født uden en næse. Moderen frygtede, at hendes datter ikke ville overleve. Det blev dog heldigvis ikke tilfældet, og det lader til, at den lille pige trives.

- Tessa er så lille, men hun er den mest bestemte lille pige, jeg kender, siger Gráinne Evans.

Tessa er den mindste i en søskendeflok på tre.

- Hun forguder sin storebror og storesøster og kopierer alt, hvad de gør, og til trods for sit handicap er hun helt frygtløs. Hun kravler rundt på møblerne, og hun elsker at danse, siger moderen.

Gráinne Evans blev scannet, da hun var 20 uger henne, og der så de på 3D-scanningen, at fostret havde en meget flad profil, men hun anede ikke, at hendes datter manglede sin næse, før hun blev født.

- Jeg gik helt i chok. Jordemoderen nåede at klippe navlestrengen over, før jeg kunne sige noget som helst, fortæller hun.

Tessa tilbragte de første fem uger af sit liv på intensivafdeling, hvorefter hun kom hjem til familien.

For nylig besøgte familien en plastikkirurg, som skal designe en næse i støbeform. Den skal sættes på, der hvor Tessas næse skulle have siddet og skal justeres efterhånden, som hun vokser

0 kommentarer
Vis kommentarer