Pædofile anholdt efter Ekstra Bladets afsløringer

Politiet har anholdt og sigtet fem personer, efter en dokumentar i går afslørede pædofile på nettet. Mindst tre andre personer forventes at blive sigtet

Se når Ekstra Bladet konfronterer en af de pædofile, der flygter fra stedet (Video: Jagten)

I går kunne Ekstra Bladet og TV3 afsløre, hvordan sexhungrende pædofile jagter børn til sex i dokumentaren ’Jagten – Børnelokkerne på nettet’.

Efter afsløringerne har politiet i en koordineret aktion med deltagelse af fire forskellige politikredse anholdt og sigtet fem personer. Tre af dem er sigtet for forsøg på samleje med et barn under 15 år og blufærdighedskrænkelse, og de to sidste er sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Ifølge vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Jens Møller Jensen er strafferammen i disse sager op til otte års fængsel.

- Der er allerede tale om en grov forbrydelse, når voksne mænd kontakter mindreårige børn og krænker dem ved for eksempel at sende billeder og chatte om sex. Men når mændene derudover forsøger at skaffe sig samleje med et barn under 15 år, så er der tale om en rigtig grov forbrydelse, siger han.

Jagten: Børnelokkerne på nettet - 9. sep. 2015 - kl. 07:05 TV: Her jagter vi pædofil gennem storcenter

Politiet har i forbindelse med sigtelserne ransaget flere adresser, hvor de har konfiskeret computere og mobiler. Og her stopper sagen ikke. Politiet regner nemlig med at sigte mindst tre andre personer efter Ekstra Bladets afsløringer.

I dokumentaren bliver fire mænd konfronteret med deres sex-lyster. Ekstra Bladet erfarer, at tre af dem er blandt de sigtede, mens det endnu ikke er lykkedes politiet at anholde og sigte den sidste mand, som er forsvundet.

De tre mænd som optrådte i udsendelsen, og som indtil videre er sigtet, brugte brugernavnene ’Camodog’, ’Farmand’ og ’Gucci 50’. Vi præsenterede dem i Ekstra Bladet i går under navnene Bokseren, Gucci-fyren og Håndværkeren.

I dokumentaren 'Jagten', som sendes på TV3 i aften, afslører Ekstra Bladets journalister pædofile mænd, der åbenlyst opsøger sex med mindreårige piger på nettet. (Foto: Jagten) Vagthund Her er de pædofile, der jagter dit barn

Dukkede op til sex-date
I tv-dokumentaren opretter Ekstra Bladets journalister to falske profiler på diverse chat-sider. Profilerne forestiller at tilhøre to piger på henholdsvis 13 og 14 år. Flere af mændene tigger gentagne gange vores to profiler om at mødes og have sex. Ekstra Bladet indvilliger til sidst i at mødes med tre af mændene for at konfrontere dem.

- Når mændene dukker op til et møde, beviser det, at de havde en ond hensigt. Umiddelbart dukker de jo ikke op for at dele karameller ud eller bare gå en tur. De har jo chattet og talt om at have seksuel kontakt. Det er selvfølgelig rigtigt groft, siger Jens Møller Jensen.

Politiet fik materialet
Ekstra Bladet har i forbindelse med dokumentaren videregivet alt materiale til politiet, som blandt andet på baggrund af avisens materiale nu har rejst sigtelser mod de fem mænd.

- Vi har primært brugt Ekstra Bladets materiale til at skabe kontakt til personerne. Så har vi selv været ude og se, hvad vi kunne finde. Nu skal sagerne færdig-efterforskes, og derefter er det op til anklagemyndigheden at finde ud af, om der kan rejses tiltag på baggrund af det samlede materiale, som Ekstra Bladet har skaffet, og det materiale, politiet selv skaffer ved afhøringer og ransagninger, siger Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen