Efter narko-afsløring: Nu svarer Facebook igen - UDEN at svare

Verdens største sociale medie vil stadig ikke svare på, hvorfor man ikke lukker de mange narkogrupper. Nu Jagter Ekstra Bladet svar fra Facebooks hovedkontor i Dublin

Hvorfor lukker I ikke selv narko-grupperne? Det simple spørgsmål nægter Facebook svare på.

Ekstra Bladet og TV3 afslører i dokumentaren ' Jagten - De ny pushere' et omfattende narkosalg på Facebook og dokumenterer, at der findes mindst 14 danske narkogrupper på Facebook.

For fem måneder siden mistede den blot 19-årige Mille Vuust Pedersen fra Nordjylland livet, da hun indtog det syntetiske stof MDMA, der netop blev købt i en af de mange narkogrupper på Facebook.

Ekstra Bladet og Milles forældre, Ann Vuust og Lars Christensen, vil gerne have svar på, hvorfor Facebook selv ikke lukker narkogrupperne, når de har værktøjerne til det.

- Jeg synes, at de skylder os og andre forældre et svar på, hvorfor de ikke lukker grupperne, siger Ann Vuust.

Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 - kl. 06:54 Facebook klapper i om narkosalg: Nu vil vi have svar

Gemmer sig bag pr-bureau
Ekstra Bladet har gentagne gange skrevet direkte til Thomas Myrup Kristensen, der er Facebooks PR-direktør i Norden. Men han svarer os ikke.

I stedet er det et svensk pr-bureau, som Facebook har hyret til at tage sig af kritiske spørgsmål fra journalister, der svarer Ekstra Bladet.

Gennem pr-bureauet modtog Ekstra Bladets journalister i torsdag aften en mail fra Richard Allan, der er Facebooks vice-pr-direktør i Europa.

Jagten: De nye pushere - 27. nov. 2015 - kl. 06:51 Rohde efter afsløringer om Facebook-narko: Send dem til mig

- Som alle andre er vi bevægede over historien om Milles død, og vi føler alle med hendes forældre, Ann og Lars, med hendes familie og venner. Det har fremgået af jeres dækning, at Mille afgik ved døden efter at have indtaget ulovlige stoffer købt via kontakter på de sociale medier, og I har rejst spørgsmål om, hvordan vi hos Facebook forholder os til kriminelle aktiviteter på vores platform.

- Svaret er følgende: Intet er vigtigere for os, end at vores brugere kan føle sig trygge på Facebook.Vores regler er klare - vi tolererer ikke salg af narkotika på vores platform. Andre typer af kriminel aktivitet er også forbudt på Facebook', står der i mailen.

- Alle vores brugere kan anmelde alle typer af ulovligt indhold, uanset om det er en profil eller et opslag. Vi opfordrer alle, der besidder information om forbudte aktiviteter på Facebook, til at fortælle os det. Hvis vi ved det, kan vi gøre noget ved det', skriver pr-bureaet endvidere i mailen.

(Foto: AP og Jan Sommer) Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 - kl. 14:55 Ekspert: Facebook kan nemt lukke narkogrupper

Stikker hovedet i busken
Dermed understreger Facebook endnu engang, at de er afhængige af, at medlemmerne i de hemmelige narkogrupper indberetter det ulovlige narkosalg. Men de eneste, der kan anmelde grupperne til Facebook, er pushere og interesserede narkokøbere, der næppe er interesserede i, at gruppen bliver slettet.

Facebook har med mailen stadig ikke svaret på, hvorfor de ikke selv lukker narkogrupper. Ifølge Benjamin Rud, digitalchef i Geelmuyden Kiese, stikker Facebook bevidst hovedet i busken i denne sag.

- De bruger en 'stikke hovedet i busken-strategi' og håber på, at det går over af sig selv, siger han til Ekstra Bladet.

Det vil Ekstra Bladet ikke acceptere, og derfor er vi nu rejst til Dublin, hvor Facebooks hovedkvarter ligger for at jagte svar.

Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 - kl. 09:56 Efter narko-salg: Nu svarer Facebook, men ikke på spørgsmålet

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen