Efter narko-salg: Nu svarer Facebook, men ikke på spørgsmålet

Mille Vuust Pedersen døde af det syntetiske stof MDMA, som blev købt på Facebook. Men hvorfor er det muligt at købe hårde stoffer på det sociale medie? Ekstra Bladet jagter et svar fra Facebook. Og nu har en talsmand fra firmaet sendt et skriftligt svar

I sommer døde den blot 19-årige Mille Vuust Pedersen fra Nordjylland, efter hun indtog det syntetiske stof MDMA.

Stoffet havde nogle af hendes venner købt i en gruppe på Facebook. I dokumentaren 'Jagten - De nye pushere', kunne Ekstra Bladet og TV3 afsløre et omfattende narkosalg på Facebook.

Og selvom Facebook kan lukke ned for bare bryster og børnepornografi - så kan handlen af de hårde stoffer stadig finde sted.

I dokumentaren var det ikke muligt at få et svar fra Facebook - men nu forsøger Ekstra Bladet at få svar på det spørgsmål Milles forældre - og så mange andre brænder inde med:

Hvorfor der ikke bliver sat en stopper for dette slaraffenland for pushere.

 -Jeg synes, at de skylder os og andre forældre et svar på, hvorfor de ikke lukker grupperne, siger Ann Vuust, mor til Mille

Ekstra Bladet er taget til Stockholm, hvor repræsentanter for Facebook har kontor, for at få et svar. Og det er kommet her til morgen.

I en mail skriver en unavngiven 'talsmand' hos Facebook:

'Historien om Milles død er hjerteskærende. Facebook er ikke et sted, hvor der skal sælges stoffer. Og heller ikke et sted for anden kriminalitet. Intet er vigtigere for os end sikkerheden for de mennesker der færdes på Facebook. Indhold som dette vil blive lukket hurtigt ned, når det bliver anmeldt til os.'

Men Facebook giver fortsat ikke svar på, hvorfor de ikke selv har gjort noget for at stoppe salget af narko på det sociale medie.

Derfor fortsætter Ekstra Bladet jagten på et svar.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen