Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ekspert: Facebook kan nemt lukke narkogrupper

Facebook har værktøjerne til at finde og slette narkogrupperne, mener ekspert i cyberkriminalitet Morten Kjærsgaard

Morten Kjærsgaard
1/3
Næste »

I går kunne TV3 og Ekstra Bladet i dokumentaren 'Jagten - De nye pushere' afsløre omfattende narkosalg på Facebook.

Facebook forklarer overfor Ekstra Bladet, at det sociale medie er afhængige af, at brugerne indberetter, når de støder på ulovligheder.

Skærmbillede 2015-11-25 kl. 08.07.46.png Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 Afsløring: Kæmpe narkosalg på Facebook

'Facebook er ikke et sted for narkosalg eller andre former for kriminelle handlinger. Der er intet andet, der er vigtigere for os end folks sikkerhed på Facebook. Indhold som dette vil blive slettet hurtigt, når det bliver indberettet.'

10422029_10152480350534306_715146005250904448_n.jpg Downcuts - De nye pushere - 25. nov. 2015 Hjælp Ekstra Bladet: Facebook nægter at svare på kritik

Se interviewet med eksperten øverst i artiklen
Men Facebook kan sagtens finde og lukke grupperne selv, mener Morten Kjærsgaard, der er ekspert i cyberkriminalitet og direktør i Heimdal Security.

Artiklen fortsætter under videoen

Ekstra Bladet jagter svar fra Facebook på, hvorfor de ikke lukker narkogrupperne (Video: TV3/EB Dokumentar)

- Man kan jo sagtens gå ind og fjerne indhold. Facebook har også tidligere fjernet indhold på deres site. Facebook har tilgang til de her data og kan gå ind og søge i dem. Så det er kun et politisk spørgsmål, om man ønsker at tage stilling til det eller ej, siger han.

Desktop101.jpg Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 Her er manden, der gemmer sig for Ekstra Bladet

Facebook har allerede software, der skanner alle samtaler for at finde pædofile. Opdager systemet noget kriminelt, så sender Facebook oplysninger til politiet.

Artiklen fortsætter under videoen

Mille Vuust Pedersen mistede livet, efter hun indtog MDMA, der blev købt på Facebook (Video: TV3/Ekstra Bladet)

Samarbejde med politiet
Rigspolitiet har allerede et samarbejde med Facebook, forklarer vicepolitiinspektøren, Lisbeth Jessen. Når politiet har nogle konkrete forespørgsler, retter de dem til Facebook. Men der kan være vanskeligheder, pointerer hun.

- De her gruppesager er rigtig flygtige. Så inden man får oplysningen tilbage fra et privatfirma i et helt andet land, så kan der være gået lang tid, siger Lisbeth Jessen.

Stoffer sælges på facebook Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 Købte narko på Facebook: Døde ni dage før sin studentereksamen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Jagten og SNAPDOCs
Hent flere