Facebook politianmeldt for narkohandel

Verdens største sociale medie er nu blevet anmeldt til politiet for medvirken til narkohandel

Ekstra Bladet har af flere omgange forsøgt at få Facebook i tale, efter det i dokumentarserien 'Jagten' kom frem, hvordan salg af narko får lov at finde sted på det sociale medie. Det har mildt sagt ikke været let - her forsøger vi os foran Facebooks kontor i Dublin efter forgæves forsøg i Stockholm. Nu er sitet politianmeldt.

Ekstra Bladets afsløringer af den omfattende narkosalg på Facebook har nu ført til en politianmeldelse af verdens største sociale medie.

Gert Fruelund Jensen fra Horsens er nemlig så harm over Facebooks håndtering af sagen, at han nu har valgt at anmelde virksomheden til politiet.

- Jeg bliver først og fremmest vred over det her, fordi jeg har fire børn i alderen 16-20 år, og jeg har set unge mennesker, der er gået til grunde på grund af stoffer, siger han.

Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 - kl. 06:00 Afsløring: Kæmpe narkosalg på Facebook

Familiefaren mener nu, at det er politiets opgave at undersøge, om Facebook kan holdes ansvarlig for narkosalget på deres site. 

- Nu er det selvfølgelig op til politiet at vurdere, om Facebook har været orienteret om narkosalget i en sådan grad, at de har været med til at legitimere en strafbar handling, siger Geert Fruelund Jensen.

Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 - kl. 09:02 Ikke kun narko til salg: Køb våben og hælervarer på Facebook

Artiklen fortsætter under billedet

Her kan du læse hele politianmeldelsen. Privatfoto
Her kan du læse hele politianmeldelsen. Privatfoto
 

Løber fra ansvaret
Han er ikke selv i tvivl om, at Facebook bærer et stort ansvar, når det gælder den omfattende narkohandel.

- Lige meget hvilken virksomhed du driver, så følger der et ansvar med. Hvis du som fødevarevirksomhed får kendskab til, at der er en der bliver syg af et produkt, så har den virksomhed også pligt til at indberette det til myndighederne. Facebook føler ikke, at de har ansvar for noget som helst. Det synes jeg er forkert, siger Gert Fruelund Jensen.

Se også: Kendt forfatter om Facebook: Helt absurd!

Han håber derfor, at flere borgere vil gøre det samme som ham. 

- Min politianmeldelse er samtidig en opfordring til, at andre også skal politianmelde Facebook, så Facebook bliver gjort opmærksom på alvoren af det her, siger den 50-årige familiefar.

(Foto: AP og Jan Sommer) Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 - kl. 14:55 Ekspert: Facebook kan nemt lukke narkogrupper

Protestgruppe oprettet
Han er ikke den eneste, der har taget sagen i egen hånd. Steen Søgaard valgte at oprette en Facebook-gruppe med navnet 'No drugs on Facebook', efter han så dokumentaren ’Jagten - De nye pushere’. Gruppen har på en under uge fået over 3000 medlemmer.

Han håber, at den nye gruppe kan være med til at lægge et pres på det sociale medie.

- Jeg er så forarget over, at Facebook ikke tager ansvaret for noget som helst. Det er under al kritik, at Facebook ikke lukker grupperne, når de ved, at der bliver solgt stoffer på deres side, siger han.

Facebook har tilsyneladende ikke tænkt sig at gøre noget ved de mange narkogrupper (Foto: Jan Sommer/AP) Jagten: De nye pushere - 30. nov. 2015 - kl. 21:16 Så sker det endnu engang: Facebook svarer udenom

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen