Facebook truer EB-journalist med anholdelse

Ekstra Bladet er i Dublin for at jagte svar på, hvorfor Facebook ikke lukker de mange narkogrupper. Men det sociale medie forholder sig fortsat tavse

Hør seneste opdatering fra Ekstra Bladets reporter i Dublin (Foto: Lasse Brøndal)

- Facebook kan ikke kontaktes via telefon, og det er heller ikke muligt at komme indenfor hos hovedkvarteret i Dublin. Men I er velkomne til at sende en mail.

Sådan lød svaret fra Facebooks hovedkontor til Ekstra Bladets journalister, som er i Dublin for at jagte svar på, hvorfor Facebook selv ikke lukker narkogrupperne, når de har værktøjerne til det.

- Receptionisten ringede efterfølgende til en vagt, som fortalte os, at vi ikke har tilladelse til at filme på privat grund. Han sagde, at vi altså ikke må filme foran hovedkvarteret, og at vi bliver anholdt, hvis ikke vi stopper, fortæller Ekstra Bladets reporter i Dublin.

Jagten: De nye pushere - 27. nov. 2015 - kl. 09:00 Efter narko-afsløring: Nu svarer Facebook igen - UDEN at svare

Brev fra Milles forældre
Ekstra Bladet og TV3 afslører i dokumentaren ' Jagten - De ny pushere' et omfattende narkosalg på Facebook og dokumenterer, at der findes mindst 14 danske narkogrupper på Facebook.

For fem måneder siden mistede den blot 19-årige Mille Vuust Pedersen fra Nordjylland livet, da hun indtog det syntetiske stof MDMA, der netop blev købt i en af de mange narkogrupper på Facebook.

- Jeg synes, at de skylder os og andre forældre et svar på, hvorfor de ikke lukker grupperne, siger Milles mor, Ann Vuust, om Facebook.

Jagten: De nye pushere - 27. nov. 2015 - kl. 09:00 Efter narko-afsløring: Nu svarer Facebook igen - UDEN at svare

I Dublin afleverede Ekstra Bladets reporter et brev til nogle af Facebooks ansatte fra Milles forældre, hvor også de beder Facebook om svar.

- Nu ved receptionen, hvem vi er, og flere af de ansatte og vagterne ved, hvem vi er, efter vi har delt de her breve ud. De ved, at Ekstra Bladet er her, og at vi tager sagen alvorligt, fortæller Ekstra Bladets reporter.

Ekstra Bladet forsøger fortsat at få svar fra Facebook. I mellemtiden fortsætter det omfattende narkosalg på verdens største sociale medie.


Ekstra Bladet opfordrer andre medier til at forsøge at få Facebook i tale.

Se seneste update fra Dublin i vidoen øverst  artiklen.

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen