Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kendt forfatter om Facebook: Helt absurd!

Forfatteren Peter Øvig Knudsen mener, at det er helt absurd, at Facebook sletter nøgen billeder, men ikke narkosalget

  • Facebook slettede billeder fra Peter Øvig Knudsens bog 'Hippe' (Benjamin Kürstein)
Facebook slettede billeder fra Peter Øvig Knudsens bog 'Hippe' (Benjamin Kürstein)

Verdens største medie sletter nøgenbilleder, men ikke omfattende narkosalg.

Det forarger journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen, der for et par år siden kæmpede en brav kamp mod Facebook og Apple.

- De er så store, at de er ligeglade med brugerne, pressen og offentligheden og demokratiet for den sags skyld, siger han.

Skærmbillede 2015-11-25 kl. 08.07.46.png Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 Afsløring: Kæmpe narkosalg på Facebook

Dengang blev hans bog ”Hippie” bandlyst af begge virksomheder, da bogen indeholdt billeder af nøgne hippier. Facebook tillader nemlig ikke nøgenhed, og derfor gik virksomheden så langt, at de endda lukkede Peter Øvigs private Facebook-profil.

Billedet her fra bogen 'Hippie' bliver fjernet, når brugerne lægger det på Facebook. Men Facebook vil åbenbart ikke censurere narkogrupper (Foto: Gregers Nielsen/Scanpix) Billedet her fra bogen 'Hippie' bliver fjernet, når brugerne lægger det på Facebook. Men Facebook vil åbenbart ikke censurere narkogrupper (Foto: Gregers Nielsen/Scanpix)

Artiklen fortsætter under billedet 

10422029_10152480350534306_715146005250904448_n.jpg Downcuts - De nye pushere - 25. nov. 2015 Hjælp Ekstra Bladet: Facebook nægter at svare på kritik

- Det her viser jo endnu en gang, at Facebook har en fuldstændig absurd logik. Hvorfor skrider man ind over for 40 år gamle dokumentariske billeder fra hippie-tiden, når man ikke sætter ind over for nutidig kriminalitet, der forgår i Facebook-grupper? Skulle gamle hippie-billeder være mere forargelige end salg af stoffer? Det virker jo som en helt absurd prioritering af Facebook, fortsætter han.

Mille Vuust Pedersen døde efter at ha' købt stoffer sælges på facebook 112 - 25. nov. 2015 Narko dræbte vores 19-årige datter: Facebook er medskyldige

Nægter at svare
Ligesom med Peter Øvigs sag nægter Facebook at svare på Ekstra Bladets og TV3’s spørgsmål om, hvorfor de ikke stopper den omfattende narkohandel på Facebook, når de fjerner indhold med nøgenhed.

Blokaden mod Peter Øvigs bog blev et hedt debatemne om censur, men også dengang nægtede Facebook at deltage i den offentlige debat og svare på kritikken.

- Det var jo det samme, da min sag kom frem, der prøvede pressen jo også komme i kontakt med dem, men det var helt umuligt.

- Det var faktisk først, da Europa-Parlamentet gik ind i min sag, at det lykkedes at få hul igennem til Facebook. Det er op på det niveau, man skal, før de overhovedet gider reagere, siger han.

Jagten-konfro.pushere.jpg Jagten: De nye pushere - 26. nov. 2015 Pusher taget på fersk gerning: - Undskyld

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Jagten og SNAPDOCs
Hent flere