Politiet om narko på Facebook: Kender ikke omfanget

- Jeg vil vurdere, at vi kender ikke fuldstændig omfanget af det, men det er betydeligt, siger vicepolitiinspektør i Rigspolitiet

I dokumentaren 'Jagten - De nye pushere', som i går blev sendt på TV3, kunne Ekstra Bladet afsløre et kæmpe narkosalg i mindst 14 danske Facebook-grupper.

Men det kommer ikke som en stor overraskelse for politiet, fortæller Lisbeth Jessen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiet.

- Vi ved, at det har et betydeligt omfang. Vi kender til, at det foregår på visse lukkede Facebook-profiler. Jeg vil vurdere, at vi kender ikke fuldstændig omfanget af det, men det er betydeligt. Nettet er jo stort, så det kan svært at sige det helt præcist, siger hun.

Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 - kl. 06:00 Afsløring: Kæmpe narkosalg på Facebook

Se hele interviewet med politiet øverst i artiklen

Ifølge vicepolitiinspektøren har Rigspolitiet allerede et samarbejde med Facebook. Når politiet har nogle konkrete forespørgsler, retter de dem til Facebook. Men der kan være vanskeligheder, pointerer hun.

- De her gruppesager er rigtig flygtige. Så inden man får oplysningen tilbage fra et privatfirma i et helt andet land, så kan der være gået lang tid.

Artiklen forsætter under videoen

 Se når TV3 og Ekstra Bladet konfronterer en pusher (Video: TV3/EB Dokumentar)

Gør det godt
- Ekstra Bladet har med det her dokumenteret, at der foregår en omfattende handel af hård narko i 14 hemmelige grupper. Synes du, at I gør nok for at få det stoppet?

- Jeg synes med den betingelse, som vi også har, at vi gør det godt.

Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 - kl. 08:17 Købte narko på Facebook: Døde ni dage før sin studentereksamen

- Hvordan kan det så være, at der er en gruppe, som vi dokumenterer, med 3000 medlemmer, som har eksisteret i over et år? Hvordan kan man så sige, at politiet gør nok ved det her? 

- Men som jeg sagde, det er et stort omfang, og vi prioriterer, hvor vi kan lægge vores kræfter bedst, lyder det fra Lisbeth Jessen.

Syntetiske stoffer bliver solgt i stor stil på Facebook (Foto: EB Dokumentar) Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 - kl. 16:23 Eksplosion i narko-forgiftninger: Så voldsomme er stofferne

Artiklen fortsætter under videoen

Hør den tragiske historie om Mille Vuust Pedersen (Video: TV3/EB Dokumentar)

Se hvordan grupperne fungerer

(Video: TV3/EB Dokumentar)

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen