Danmark til grin: Udviste på tålt ophold udvises igen og igen

Hver femte udlænding på tålt ophold er udvist mere end én gang

Her kan du se eller gense et klip fra 'Jagten', hvor Miki Mistrati leder efter udvisningsdømte Vahid Asgari

43 udviste, udenlandske kriminelle har fået mere end én ubetinget udvisningsdom af Danmark. De udenlandske kriminelle opholder sig i landet på tålt ophold eller kriminel meldepligt, men det får dem altså ikke til at stoppe med at begå så grov kriminalitet, at de igen og igen får ubetingede udvisningsdomme. Det viser et folketingssvar fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg(V) til Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

I øjeblikket er der 208 udviste kriminelle på tålt ophold eller kriminel meldepligt, og de kan ikke sendes ud af landet, fordi de risikerer tortur eller dødsstraf i deres hjemlande, eller fordi de nægter at underskrive deres udsendelsespapirer.

Charlotte Merstrand lever et liv i frygt på grund af vold og trusler fra sin udvisningsdømte ekskæreste (Foto: EB Dokumentar) Jagten: De udviste kriminelle - 11. nov. 2015 - kl. 06:13 - Udvist kriminel ødelægger mit liv

Ekstra Bladet og TV3 afslørede i november måned, at flere af de udviste kriminelle fortsatte med deres kriminalitet som vold og narkohandel, og det bliver nu bekræftet af tallene, som viser at hver femte af de udviste har flere ubetingede udvisninger på deres plettede straffeattester.

– Der er tale om en gruppe forhærdede kriminelle, som fortsætter deres kriminalitet og er uden for almindelig rækkevidde, siger Peter Skaarup.

Den iranske statsborger Vahid Asgari er fredag ved retten i Odense blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel for trusler mod sin ekskæreste Charlotte Merstrand. (Privatfoto) Jagten: De udviste kriminelle - 18. dec. 2015 - kl. 16:17 Udvist kriminel dømt igen, igen

 

12 af de udviste på kriminel meldepligt eller tålt ophold har fået tre eller flere ubetingede udvisningsdomme. Kriminaliteten ved en ubetinget udvisningsdom er som regel ganske hård, da det bliver anset for en af de hårdeste straffe, man kan idømme udenlandske kriminelle. Da det ikke afholder de allerede udviste udlændinge fra at fortsætte deres forbryderiske løbebane, så skal man arbejde endnu hårdere på at effektuere udsendelsen, da det er det eneste gruppen har respekt for, mener Peter Skaarup.

– Vi skal tage kontakt til de lande, der nægter at tage i mod deres egne kriminelle statsborgere. Det nytter åbenbart ikke rigtigtat lave sanktioner over for de kriminelle. De har kun respekt for udsendelsen. Mange af landene modtager støtte og u-landsbistand fra Danmark, og den bør komme i spil, hvis de nægter at tage i mod de kriminelle, siger Peter Skaarup.

Se også: Udvist kriminel har været på meldepligt i 12 år

Som Ekstra Bladet og TV3 afslørede, så kan udviste irakere, somaliere og en række andre nationaliteter bare nægte at underskrive deres udsendelspapirer, så får de lov at blive i Danmark på såkaldt kriminel meldepligt.

De udviste på tålt ophold eller kriminel meldepligt skal bo i Sandholmlejren i Nordsjælland og leve for omkring 30 kroner om dagen. Men det gør de langtfra, og det har tidligere fået en ansat til at henvende sig.

– Min retsfølelse bliver krænket, når jeg ser dem komme i store biler og dyrt tøj. For pengene kan jo kun være tjent på sort arbejde eller kriminalitet. Reglerne betyder heller ikke noget for mange af dem. De siger selv, at de ikke gider melde sig, for de får kun en bøde, som de ikke kan betale, for de har ingen ' hvid' indkomst, siger medarbejderen, der ønsker at være anonym af hensyn til sit job.

Se også: Udvist morder til Ekstra Bladet: Fuck you!

Den ansatte er klar over, at man ikke kan hjemsende mange af de udviste, men bliver frustreret over at se de kriminelle på meldepligt, som for de flestes vedkommende bare har nægtet at lade sig udsende.

– Kriminelle på meldepligt kan være her i årevis. Ingen ved, hvordan problemet løses. Men der bør jo gøres noget.For alles skyld.

Se også: Forvist til Jylland

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen