DF kalder ministre i samråd om østkriminelle

Peter Skaarup (DF) indkalder både skatteministeren og justitsministeren i samråd, efter nye tal viser, at sigtelser rejst mod rumænere er steget voldsomt

Se når Ekstra Bladet og TV3 konfronterer kriminelle rumænere i deres hjemland.

- Regeringen må forklare, hvad de vil gøre. For noget skal der gøres. Det kan man se af de her tal.

Så kontant er meldingen fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der nu vil indkalde justitsminister Mette Frederiksen og skatteminister Benny Engelbrecht i samråd, efter en opgørelse fra Justitsministeriet viser, at antallet af sigtelser rejst mod rumænske statsborgere er eksploderet.

I 2013 rejste politiet 7.112 sigtelser mod rumænske statsborgere, men allerede året efter i 2014 var det steget til 10.214 sigtelser mod rumænske statsborgere.

Se også: Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

- Justitsministeren har muligheden for at stoppe de østeuropæiske kriminelle og sørge for, at politiet har de nødvendige ressourcer. Ligeledes er det skatteministerens ansvar at sørge for, at tolderne ved grænsen har ressourcer til at sætte ind overfor de østeuropæiske kriminelle, siger Peter Skaarup.

S: DF ser altid problemer
Retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen, tager det med ophøjet ro, at Dansk Folkeparti nu indkalder de to ministre i samråd.

- Hvis antallet af sigtelser mod rumænere faldt, så ville Dansk Folkeparti med garanti også være de første til at sige, at politiet ikke brugte tid på udenlandske kriminelle. Jeg tror sådan set, at det er lige meget om antallet stiger eller falder, så vil Dansk Folkeparti altid kunne se et problem med det her, siger Trine Bramsen.

Den udmelding falder ikke i god jord hos Peter Skaarup.

- Jeg synes, at det er dårlig stil at bagatellisere det her problem. Vi skal tænke og fokusere på de mange ofre og gøre noget ved problemet, siger han.

Dokumentar bekymrer
Ekstra Bladet har i samarbejde med TV3 sendt to rumænske journalister undercover for at afdække det kriminelle miljø blandt udlændinge i Danmark. Dokumentaren 'Jagten på gangsterne fra øst', der bliver vist i aften klokken 20 på TV3, viser, at østkriminelle let kan begå alt fra indbrud til avanceret økonomisk kriminalitet.

Og ifølge Peter Skaarup er udsendelsen et bevis på, at de mange sigtelser ikke nødvendigvis er et tegn på, at politiet er blevet dygtigere til at opdage de østeuropæiske kriminelle.

- Ekstra Bladets dækning viser jo, at de østkriminelle har fået øje på Danmark også i forbindelse med økonomisk kriminalitet, da der er lavt opdagelsesrisiko. Det kan godt være, at man med en indsats kan stoppe indbrudskriminalitet eller bremse det lidt, men så finder man noget nyt som krimininel.

Hos Socialdemokraterne glæder man sig dog over politiets tal. De viser nemlig, at politiets fokus på området har virket efter hensigten, lyder det.

- Det er glædeligt, at politiet har fanget flere rumænere og stillet dem til ansvar for deres uacceptable handlinger. Der er ikke noget, der peger på, at der bliver begået mere kriminalitet - tværtimod peger alle tal på, at der bliver begået mindre kriminalitet i Danmark, siger Trine Bramsen.

I morgen klokken 11.00 på eb.dk/tv kan du se live-debat om grænseoverskridende kriminalitet. Her deltager Peter Skaarup (DF), Morten Bødskov (S) og Karsten Lauritzen (V).

112 - 20. apr. 2015 - kl. 19:28 TV: Afslører østkriminelle

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen