Politi: En illusion at stoppe østkriminelle helt

Det er urealistisk at tro, at politiet kan stoppe de østeuropæiske kriminelle helt, forklarer viceinspektør i NEC Tormod Christensen

Østkriminelle stjæler og bedrager som aldrig før. Antallet af sigtelser mod eksempelvis rumænere er steget voldsomt på to år. Sidste år rejste politiet 10.214 sigtelser mod rumænere. Det er en stigning på 43 % siden 2013, ifølge tal fra Rigspolitiet.

Og spørger man viceinspektør i NEC, Tormod Christensen, er tallene tegn på, at politiets fokus på østeuropæiske har virket.

Se også: Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

Se interviewet med Tormod Christensen øverst i artiklen

- Et eller andet sted er det et godt tal. Det er selvfølgelig ikke et godt tal al den stund, at nul forbrydelser og nul sigtelser ville jo være den ideelle verden, men det er en illusion - i hvert fald for mig at se, siger han til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets Miki Mistrati (yderst til højre) viser her skjulte optagelser af Viorel Caldarar junior og senior, mens de i København indvier rumænske undercover-journalister i, hvordan man bedst begår kriminalitet. Konfrontationen finder sted foran deres hus i Rumænien. I bagerste række står landsbyens læge og familiens to gårdskarle. 
(foto: eb.tv) Gangsterne fra øst - 26. apr. 2015 - kl. 09:00 Sælger hjemløse-avis, men har hus og bil i Rumænien
Samarbejde er vejen frem
Han understreger, at det er nødvendigt med et internationalt samarbejde, hvis man vil forsøge at stoppe de mange østeuropæiske kriminelle, da de ofte tager på røvertogt i flere lande.

- Indbrud er et godt eksempel på det internationale samarbejde, fordi de omrejsende kriminelles indbrud foregår i hele Skandivian. Det er rent faktisk de samme kriminelle, der laver indbrud i Norge, Sverige og Danmark. Derfor er det rigtigt vigtigt, at vi deler informationer, siger Tormod Christensen.

- Men synes du grundlæggende, at I har de ressourcer, der skal til for at få løst denne opgave?

-  Jamen, man kan altid snakke om ressourcer, og man kan altid ønske sig en hel masse, men jeg synes faktisk, at vi gør en ganske fornuftig indsats på det her område i forhold til de midler, som vi nu har til det, forklarer Tormod Christensen.

Artiklen fortsætter under videoen

Se da Ekstra Bladet og TV3 konfrontere rumænere med de skjulte optagelser

Afslører bagmænd
I dokumentaren 'Jagten på gangsterne fra øst', som Ekstra Bladet har lavet i samarbejde med TV3, har vi sendt to journalister undercover i det kriminelle østeuropæiske miljø i København. De finder blandt andet ud af, at kriminelle østeuropæere har kastet sig over kædesvindel, hvor både frivillige og menneskehandlede rumænere bliver brugt som stråmandsdirektører til at snyde den danske stat og andre virksomheder for millioner.

Du kan se dokumentaren 'Jagten på gangsterne fra øst' på tv3play.dk

Se videoen: Jens-Christian overfaldet af rumænere i sit eget hjem

Downcuts - Gangsterne fra øst - 26. apr. 2015 - kl. 09:00 Jeg har kun stjålet en pølse til 20 kr.

112 - 20. apr. 2015 - kl. 19:28 TV: Afslører østkriminelle

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen