Danmarks værste hundehandler fortsætter ulovlig hundehandel

Lovede at stoppe, men fortsætter ulovlig hundehandel på trods af kæmpebøder

Hundehvalpe er blevet en millionforretning i Danmark.

Det har kyniske hundehandlere fundet ud af, så de sælger syge, underernærede hvalpe, som er opfostret under kummerlige forhold, til danske hundeelskere på udkig efter et nyt firbenet familiemedlem.

Det afslører Ekstra Bladet og TV3 i dokumentaren Jagten: Hundemishandlerne, som bliver sendt i aften klokken 20.00 på TV3.

Den berygtede hundehandler Frede Mattrup, som har fået gentagne bøder på op til 150.000 kroner for vanrøgt af dyr, fortsætter eksempelvis sin handel med hvalpe, som han opfostrer under kummerlige forhold og sælger under ulovlige vilkår.

- Han er Danmarks værste hundehandler. Han forstår simpelthen ikke, at han vanrøgter dyrene, siger Bettina Hvass fra foreningen Alle Dyrs Ret, der har fulgt Frede Mattrup i 10 år.

Ulovlige betingelser

Ekstra Bladet og TV3 har selv købet en hvalp af hundehandleren, som ellers tidligere har lovet, at han ville indstille sin dyrehandel efter sin seneste dom tidligere i 2015. Under besøget filmer vi med skjult kamera.

Af optagelserne fremgår det, at hvalpen, som han sælger os, er bare seks uger gammel, selvom loven kræver, at den skal være minimum otte uger, før den må fjernes fra sin mor. Mattrup vaccinerer også selv sine hunde med receptpligtig medicin, som kun må udskrives og indgives af dyrlæger, ligesom moderen ikke går sammen med hvalpene, som de ellers bør ifølge Dansk Kennelklub. Forholdene for hundene i hans hundestald er kummerlige.

Der lugter af urin og afføring, som er smurt ud i bunden af de små indhegninger.

Forholdene lever heller ikke op til lovkravene om erhvervsmæssigt opdræt af hunde. Der er eksempelvis ikke brikse til hundene, intet legetøj, der er mørkt og alt for lidt plads.

Dyrlæge advarer

Dyrlæge Frederik Meyland-Smith fra Skovlunde Dyreklinik tilser vores hvalp umiddelbart, efter vi har købt ham.

- Han er underernæret, konstaterer han hurtigt.

Efter at have set vores optagelser fra stalden, advarer Frederik Meyland-Smith mod "den slags opdræt".

- Det er langtfra den slags ansvarlige hundeopdræt, jeg vil anbefale nogle at drive. Og langt fra den slags ansvarlige hundeopdræt, jeg vil anbefale nogle at købe en hund fra, siger han.

Afviser alt

Frede Mattrup afviser selv alting og siger, at det hele er løgn. Han henviser desuden til sin dyrlæge, men da Ekstra Bladet ringer til Mattrups dyrlæge, bliver røret smækket på efter et kortfattet "jeg vil ikke deltage i noget som helst".

Her konfronterer Ekstra Bladets journalist Frede Mattrup med den ulovlige hundehandel Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 11:26 Hundehandler om Jagten: Løgn fra A til Z

Du kan læse meget mere om Jagten: Hundemishandlerne i løbet af dagen på eb.dk og i aften klokken 20.00 på TV3, hvor den fulde dokumentar bliver vist.

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen