Dyreværnsorganisationer om hundehandler: Helt grotesk

Flere dyreværnsorganisationer vil have loven strammet i kampen mod hundehandlerne

Dyreværnet er med, når Ekstra Bladet og TV3 afslører hundehandlere i aften klokken 20.00. Foto: EB Dokumentar/TV3
Dyreværnet er med, når Ekstra Bladet og TV3 afslører hundehandlere i aften klokken 20.00. Foto: EB Dokumentar/TV3

Ekstra Bladet og TV3 afslører i dokumentaren Jagten: Hundemishandlerne, at den berygtede hundehandler Frede Mattrup fortsætter sin ulovlige hundehandel på trods af kæmpebøder og løfter om at indstille karrieren som hundehandler.

Det fremgår blandt andet af skjulte optagelser, hvor Ekstra Bladets journalister køber en bare seks uger gammel, stærkt underernæret hvalp af hundehandleren, selvom den skal være minimum otte uger ifølge loven. Bowie, som hvalpen hedder, er tilmed opfostret under nogle kritisable forhold, mener dyreværnsorganisationer og dyrlæger.

Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 08:20 Danmarks værste hundehandler fortsætter ulovlig hundehandel

Forsøger at stoppe ham

Og Mattrup er da heller ikke en ukendt skikkelse i dyreværns-miljøet.

En række dyreværnsorganisationer i Danmark har i årevis forsøgt at få frataget ham retten til at have med dyr at gøre.

- Det har været galt med ham altid. Det er helt uforståeligt, at han stadig har lov til at have med dyr at gøre, siger formand for foreningen Alle Dyrs Ret, Bettina Hvass, der har fulgt Frede Mattrup i årtier.

Hun bakkes op af Dyreværnet.

- Når man kan se gennem længere tid, at dyrene ikke bliver passet og plejet, som de skal, så er det helt grotesk, at man stadig kan have dyr fuldstændig uhindret, siger udrykningsleder hos Dyreværnet Nina Amdi-Carlsen.

Her konfronterer Ekstra Bladets journalist Frede Mattrup med den ulovlige hundehandel Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 11:26 Hundehandler om Jagten: Løgn fra A til Z

Slap lov

De mener begge, at Frede Mattrup er et godt eksempel på, hvorfor loven skal strammes.

- Det giver ikke mening, at man siger: ”Du behandler dine dyr så dårligt, at du får en kæmpebøde, men du kan bare fortsætte med det.” Det skal helt klart være nemmere at frakende folk retten til at have dyr. Man skal VIRKELIG have mishandlet dem for at miste retten til dyr, som det er i dag, siger Nina Amdi-Carlsen.

Nina Amdi-Carlsen er i studiet hos Ekstra Bladet TV i aften for at debattere hundehandel.  Se med på eb.dk/tv klokken 21.00.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen