Hundehandler om Jagten: Løgn fra A til Z

Den notoriske hundehandler Frede Mattrup benægter at have solgt Ekstra Bladet en hvalp på trods af skjulte optagelser af handlen

Ekstra Bladet og TV3 afslører i dokumentaren Jagten: Hundemishandlerne, at den berygtede hundehandler Frede Mattrup fortsætter sin ulovlige hundehandel på trods af kæmpebøder og løfter om at indstille karrieren som hundehandler.

Det fremgår blandt andet af skjulte optagelser, hvor Ekstra Bladets journalister køber en bare seks uger gammel, stærkt underernæret hvalp af hundehandleren, selvom den skal være minimum otte uger ifølge loven. Bowie, som hvalpen hedder, er tilmed opfostret under nogle kritisable forhold, mener dyreværnsorganisationer og dyrlæger.

Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 08:20 Danmarks værste hundehandler fortsætter ulovlig hundehandel

Men Mattrup selv afviser fuldstændig kritikken og siger, at det hele er løgn, da Ekstra Bladet og TV3 møder den berygtede hundehandler på Lemvig Station.

Du kan se optakten til konfrontationen øverst i i artiklen.

- Jeg vil gerne snakke lidt med dig, om hvorfor du bliver ved, når du har fået kæmpebøder tidligere?

- Kæmpebøder?

- Ja, du har solgt hunde, der er syge..

- Det er løgn!

- Vi har jo købt en hund af dig, som har det rigtig skidt. Den var 6 uger gammel, den var stærkt underernæret…

- Nej. Det er løgn!

- Nej, det er det ikke.

- Jamen ved du hvad, du ved det jo også godt..

- Hvad ved jeg?

- At det er løgn fra a-z!

- Nej, det er ikke. Hvorfor er det, at du fortsætter med at sælge hunde, når du ikke kan finde ud af at holde dem ordentligt?

- Du vil bare lave en historie ud af det.

- Der er ikke nogen sundhedsbog?

- Den er dyrlægekontrolleret og vaccineret.

- Har du selv vaccineret den?

- Jep!

- Hvor får du det dér receptpligtig medicin fra?

- Jamen ved du hvad, du klapper bare de dér papirer sammen. Det kommer der ikke noget ud af, siger Frede Mattrup og sætter sig ind i sin BMW, mens han fortsætter med at sige, at vi lyver.

Herefter kører han væk.

Ekstra Bladet har efterfølgende talt med Frede Mattrup, som henviser til sin dyrlæge og i øvrigt gentager, at det hele er løgn. Han benægter, at vi skulle have købt en hund af ham, og siger samtidig han er stoppet med at have kennel.

Da Ekstra Bladet ringer til Frede Mattrups dyrlæge, lyder det, at han "ikke vil deltage i noget som helst", og så smækker han ellers røret på.

Du kan læse meget mere om Jagten: Hundemishandlerne i løbet af dagen på eb.dk og i aften klokken 20.00 på TV3, hvor den fulde dokumentar bliver vist.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen