Købte hvalp fra hundehandler: Den måtte aflives

Annette Bilstrup måtte efter bare 4 måneder aflive en hvalp, hun havde købt af hundehandler

Ekstra Bladet og TV3 køber i dokumentaren Jagten: Hundemishandlerne en bare seks uger gammel, stærkt underernæret hvalp af den berygtede hundehandler Frede Mattrup, som har en lang liste med kæmpebøder for vanrøgt af dyr bag sig.

Men vi er langt fra de eneste, som har købt problematiske hunde af manden. Louise Rørvig købte i sommer en hvalp, og det skulle vise sig at være en fejltagelse. Efter kort tid måtte Louise nemlig skille sig af med hunden igen, da dens adfærd bar præg af, at den ikke havde haft nogen form for kontakt med moderen.

- Det var helt tydeligt for mig, at den havde en masse adfærdsproblemer med sig, fordi den bare har stået i en kold stald altid, siger hun.

I dag har Louise Rørvig fundet et andet hjem til hunden, men hun fortryder at hun har handlet med Frede Mattrup.

- Det er frygteligt, at jeg har støttet en mand som ham. Jeg vidste slet ikke, at han var på den måde, da jeg købte hvalpen. Det gør mig virkelig vred og ked af det, siger hun.

Måtte aflive hund

En anden, der har haft dårlige erfaringer med hundehandlere er Anette Bilstrup. Hun købte tidligere i år en race-hund af en mand på den blå avis, men allerede efter kort tid begyndte den at opføre sig underligt.

Du kan se Annette Bilstrup fortælle om sine oplevelser i videoen øverst i artiklen

- Den gøede og gøede. Den sprøjtede analkirtler ud i hele huset. Jeg kunne ikke holde det ud, siger hun.

Det viste sig, at hunden havde en øjensygdom, adfærdsproblemer og en alvorlig lidelse i bugspytkirtlen. Efter svære overvejelser og råd fra dyrlægen måtte Anette Bilstrup aflive sin hund.

- Det er frygteligt. Du er herre over liv og død. Og du når jo at blive glad for hunden, så det er helt igennem frygteligt, siger hun.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen