Mishandling: Kan kyniske hundemishandlere stoppes?

Onsdag aften har Ekstra Bladet og TV3 afsløret, at en række kyniske hundehandlere gør forretning i at sælge syge og alt for unge hvalpe til intetanende hundeejere. Hvordan får vi dem stoppet?

30:02

Aldrig har det været så mange hunde i DK. Hver femte husstand har en hund, og det har gjort hvalpe til en millionforretning.

Det har en række kyniske hundehandlere fundet ud af, så de sælger syge og underernærede hvalpe, som er opfostret under kummerlige forhold, til intetanende danske hundeelskere på udkig efter et nyt firbenet familiemedlem.

Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 08:20 Danmarks værste hundehandler fortsætter ulovlig hundehandel

I dokumentaren 'Jagten: Hundemishandlerne', som netop er blevet sendt på TV3, afslører Ekstra Bladet og TV3 nogle af de personer, der bedriver de lyssky forretninger.

Den berygtede hundehandler Frede Mattrup, som har fået gentagne bøder på op til 150.000 kroner for vanrøgt af dyr, fortsætter eksempelvis sin handel med hvalpe, som han opfostrer under kummerlige forhold og sælger under ulovlige vilkår.

Her konfronterer Ekstra Bladets journalist Frede Mattrup med den ulovlige hundehandel Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 11:26 Hundehandler om Jagten: Løgn fra A til Z

Store problemer afdækkes også på hvalpefabrikken Birkedal, der med sin godkendelse til hele 100 avlshunde hører til blandt de største kenneler i Danmark.

Men hvordan kommer man de kysniske hundehandlere til livs? Hundehandlere, der tjener styrtende med penge på at sælge syge, underernærede og alt for unge hunde til de intetanende hundeejere.

Se også: Dyreværnsorganisationer om hundehandler: Helt grotesk

Det debatterer Nina-Amdi Carlsen fra Dyreværnet, Karina Due, dyrevelfærdsordfører for DF og Irene Jarnved fra Dansk Kennel Klub.

Se et klip fra debatten over artiklen

Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 18:35 Købte hvalp fra hundehandler: Den måtte aflives

Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 16:00 Linse om hundemishandler: Han er et forpulet svin

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen