Pragt-kennel skjuler hemmelig hunde-lade

Flot kennel med alle relevante godkendelser hemmeligholder lade fuld af hunde

- Der er da hunde derinde. Det er helt sikkert.

Dyreværnets udrykningsleder Nina Amdi-Carlsen banker på den tyndslidte ladedør igen.

- Jeg vil meget gerne derind, siger hun i et bekymret toneleje.

Dyreværnet tager på aktion, når de har fået anmeldelse om problemer med dyrevelfærden. Vi er med ved en lade i Vestjylland. Ladens ejer, Lena Møller, ejer også et pragt-eksemplar af en kennel bare 10 km væk.

Kennelen, Greenlands, er registreret og godkendt af alle relevante myndigheder og får de fineste bemærkninger med på vejen, men laden, som Dyreværnet nu står foran, er ikke registreret nogle steder. Til gengæld bevidner højlydt hundegøen om hunde derinde, og det bekymrer værnets udrykningsleder.

Øverst i artiklen kan du se og høre Dyreværnet ved laden.

- Når man ser det udefra, kan man ikke lige se, at der skulle være hunde herinde, men det lyder jo, som om at der er masser, siger hun og kigger henkastet rundt på den tillukkede lade uden løbegårde, vinduer eller tegn på liv i øvrigt.

30 bokse

Pludselig kommer en mand til syne bag laden. Han spørger, hvad Dyreværnet laver og afviser, at der er hunde i laden, inden han ræser af sted i sin bil.

Se mandens søforklaringer her:

Den åbenlyse løgn gør ikke just udrykningsleder Nina Amdi-Carlsens bekymringer mindre, så hun ringer til ladens ejer, Lena Møller.

Lena Møller afviser at lukke Dyreværnet ind i sin lade. Hun er på ferie, lyder forklaringen, og ingen andre må komme ind. Hun forklarer dog, at hun af og til sender hunde fra sin kennel over i laden, og at hun har 30 såkaldte hundebokse derinde. Hun vil ikke sige, hvor mange hunde, der er, eller hvorfor de er der.

’Meget underligt’

- Jeg synes, vi skal ringe til politiet. Det er mit helt klare indtryk, at der foregår noget derinde, som man ikke ønsker, at der er nogen, der skal se, siger hun til Ekstra Bladet, mens hun taster nummeret ind til politiet.

- Min logik siger jo, at man har de hunde, man har på sin kennel, og så er det det. Det er jo ikke helt lovligt, at hun har noget kennel herovre også, siger hun med henvisning til de manglende godkendelser.

Men inden politiet ankommer, kommer to biler ræsende. En mand afspærrer grunden med strømhegn. De begynder at fylde noget ind i bilerne. Dyreværnet og Ekstra Bladet er blevet bedt om at forlade grunden. Og fra vejen kan man ikke se præcis, hvad mændene propper ind i bilerne.

Kort tid efter - før politiet når frem - stikker bilerne af igen.

- Det er jo meget underligt det dér, bemærker Nina Amdi-Carlsen.

- Og hvis der var nogle hunde derinde, der ikke havde det så godt, så er de i hvert fald væk nu. Det har jeg det rigtig skidt med. Stakkels hunde.

Politiet ankommer senere. De får adgang til laden, men ønsker ikke at udtale sig til Ekstra Bladet. De fortæller dog til Dyreværnet, at ’alle hundene har det godt’.

- Men jeg forstår jo stadigvæk ikke, hvorfor der var hunde, der skulle flyttes derfra, siger Nina Amdi-Carlsen slukøret og sætter sig ind i ambulancen for køre hjem.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få en forklaring fra ejeren Lena Møller. Men hun ønsker ikke at 'deltage i noget som helst', som hun skriver i en e-mail.

Politiet efterforsker nu sagen.

Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 08:20 Danmarks værste hundehandler fortsætter ulovlig hundehandel

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen