Drabschef: Vi er tæt på Omer

Efterforskningsholdet er rykket tættere på den formodede gerningsmand til drabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere

- Vi er ret sikre på, hvor han er, men der kan gå lidt tid endnu, siger Drabschef ved Københavns Politi Jens Møller til Ekstra Bladet.

Drabschefen kan over for Ekstra Bladet afsløre, at den formodede drabsmand i sagen om mordet på Jonas Thomsen Sekyere meget snart kan være i dansk varetægt.

Downcuts - Jagten på en morder - 2. jul. 2014 - kl. 10:23 Jonas-mordet: Sådan skete det

Jens Møller ønsker ikke at afsløre, hvor politiet regner med, at Omer Muse befinder sig lige nu.

Heller ikke da Ekstra Bladet foreholder ham oplysningerne om, at Omer Muse befinder sig i Somalia i byen Hargeisa i regionen Somaliland.

Jagten på en morder (Omer) - 2. jul. 2014 - kl. 07:39 SnapDocs: Her er Jonas' mistænkte morder

- Jeg vil ikke bekræfte landet eller noget andet, men vi er i et land langt sydpå, siger Jens Møller, hvis afdeling har arbejdet på højtryk på at finde den 29-årige dansk-somalier, der er sigtet for drabet på Jonas Thomsen den 17. november 2012.

Jens Møller afviser, at politiet ikke har været i kontakt med myndighederne i det pågældende land, hvor de mener Omer Muse befinder sig lige nu.

Sikkerhedsminister: Vi har ikke hørt fra Danmark
Det står i kontrast til de oplysninger, Ekstra Bladets udsendte fik fra den såkaldte viceminister for sikkerhed i Somaliland, Cabdillaahi Cismaan. Regionen i Somalia hvor Omer Muse ifølge Ekstra Bladets oplysninger befinder sig.

Downcuts - Jagten på en morder - 2. jul. 2014 - kl. 12:04 Jonas-mordet: Drabet der rystede Danmark

Vi har ikke hørt fra de danske myndigheder, men vi vil gerne hjælpe til, forklarede Cabdillaahi Cismaan dengang til Ekstra Bladet. Forklaringen kan findes i de interne stridigheder, der stadig er mellem regionen Somaliland og den somaliske regering i Mogadishu.

Regionen Somaliland har tidligere erklæret sig uafhængig af staten, og derfor er al diplomatisk arbejde med regionen stærkt besværliggjort.

Drabschefen fra Københavns Politi holder da også fast i sin forklaring.

- Jeg kan ikke forholde mig til det. Men vi er i kontakt med det land, hvor politiet mener han er, siger Jens Møller.

- Der er tale om et land, som er i intern splid af forskellige årsager og det besværliggører selvfølgelig forhandlingerne, forklarer drabschefen til Ekstra Bladet.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen