Jonas-mordet: Drabet der rystede Danmark

Sagen om Jonas Thomsen Sekyere var på alles læber i 2012   

SE INDSLAGET ØVERST I ARTIKLEN

Fra starten vækker drabet på den unge Jonas Thomsen Sekyere særlig opsigt i det danske mediebillede. Måske især fordi politiet hurtigt slår fast, at motivet for drabet ikke er synligt.

Den unge jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere er tilsyneladende blevet stukket ihjel helt uden grund.

Kort efter Jonas død møder flere hundrede mennesker op foran diskotek Bakken i Kødbyen og mindes den 21-årige med fakkeltog og stilhed.

Jonas Thomsen Sekyere ses her med sin mor Lone Thomsen. Han blev kun 21 år. Foto: Privat Downcuts - Jagten på en morder - 2. jul. 2014 - kl. 10:23 Jonas-mordet: Sådan skete det

Også den daværende uddannelsesminister Morten Østergaard holder en mindetale for Jonas ligesom flere politikere råber op om bedre overvågning i nattelivet.

Ekstra Bladets kriminalredaktør var med til at dække drabet tilbage i 2012.

- Sagen fik så stor opmærksomhed, fordi offeret er en, vi alle kan føle sympati for. Der er tale om en dansk ung studerende, som oven i købet havde været meget åbenhjertig for sin kærlighed til den danske velfærdsmodel, forklarer Carsten Norton.

Den drabssigtede Omer Hassan Sheik Muse. (Privatfoto) Jagten på en morder (Omer) - 2. jul. 2014 - kl. 07:39 SnapDocs: Her er Jonas' mistænkte morder

Storslået begravelse
Jonas begraves  den 28. november 2012. Flere medier dækker begravelse, som har så mange deltagere at Københavns Domkirke ikke har plads nok. Det er senere vurderet at over tusinde mennesker deltog i begravelsen og gik den lange vej fra kirken i indre by til Assistens Kirkegård på Nørrebro I København.

- De fleste kan og vil huske drabet på Jonas. Ofte kender offeret sin drabsmand, men i det her tilfælde er der tale om en person, der var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det skabte en fælles forargelse hos folk, som simpelthen ikke ville finde sig i vold i nattelivet, forklarer Carsten Norton.

Ekstra Bladet har fundet frem til den drabsmistænkte Omar Muses opholdssted i Somalia. (Politifoto) 112 - 2. jul. 2014 - kl. 09:31 Peter Skaarup: Vi tager fat i justitsministeren i dag

SE OPFØLGNINGER, REAKTIONER OG MEGET MERE I LØBET AF DAGEN OG TORSDAG PÅ EKSTRABLADET.DK

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen