Jonas-drabet: Drabssigtedes familie bekymret

Omer Muses somaliske familie frygter for udlevering til Danmark

Omer Muse har ifølge Ekstra Bladets oplysninger opholdt sig hos sin onkel i Somaliland, siden drabet på Jonas Thomsen Sekyere. Nu vil hans somaliske familie ikke have ham udleveret til Danmark.

Anholdelsen af dansk politi's hovedmistænkte i drabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere, har fået familie til den drabssigtede til at stå frem i somaliske medier.

Her udtrykker familien til Omer Hassan Shiek Muse stor bekymring for en eventuel udlevering til den danske regering.

Downcuts - Jagten på en morder - 8. jul. 2014 - kl. 00:01 Jonas-drabet: Mistænkt morder anholdt i Somalia

Familien forlanger blandt andet, at regeringen i Somaliland er forsigtige med udlevering i sagen og ønsker, at Omer Muse kommer for en somalilandsk domstol i stedet for en dansk.

"Familien er dybt bekymret for, at han vil blive overdraget til et fremmed land", lyder det blandt andet i artiklen, som Ekstra Bladet har fået oversat af en autoriseret tolk.

Jagten på en morder (Omer) - 2. jul. 2014 - kl. 07:39 SnapDocs: Her er Jonas' mistænkte morder

Omer Muse har både dansk og somalisk statsborgerskab, men der findes ikke en formel udleveringsaftale mellem den somaliske region Somaliland og Danmark.

Somalia har siden 1975 været medlem af Interpol. Det er dog uvist om den uafhængige regering i Somaliland, hvor Omer Muse er fængslet, tilslutter sig det samme samarbejde.

Krimi Mord-mistænkt skjuler sig i Somalia

Anbragt i statsfængsel
Ifølge Ibrahim Muse Hassan, som er fætter til Omer Muse, sidder den 29-årige dansk-somalier fængslet i en særlig sikret afdeling af byens statsfængsel Xabsiga Hargeisa.

Lone Thomsen sammen med sin søn Jonas. Foto: privat Downcuts - Jagten på en morder Jonas' mor: Jeg får aldrig helt fred

Her er han placeret blandt terrordømte, pirater og andre kriminelle, der har begået grov kriminalitet.

Omer Muse er mistænkt for at have ført kniven under drabet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere, der blev dræbt af et enkelt stik i hjertet på in-stedet Bakken i Kødbyen den 17. november 2012.

Siden har han været på fri fod og altså skjult sig hos familie i byen Hargeisa i den somaliske region Somaliland, hvor Ekstra Bladet kom på sporet af ham tidligere i år.

Omer Muse efterlod sig en kone og to børn, da han forlod Danmark.

  Downcuts - Jagten på en morder - 2. jul. 2014 - kl. 12:04 Jonas-mordet: Drabet der rystede Danmark

1 af 2 
2 af 2 Omer Muse har ifølge Ekstra Bladets oplysninger opholdt sig hos sin onkel i Somaliland, siden drabet på Jonas Thomsen Sekyere. Nu vil hans somaliske familie ikke have ham udleveret til Danmark. (Privatfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen