Loven er for firkantet

– Jeg bryder mig ikke om at se klienter havne i et juridisk ingenmandsland, siger advokatfm om 57-årige Ann-Maris sag

Advokatfm Poul Hauch Fenger har ikke fundet noget i Ann-Maris sag, der giver ham grund til at tvivle på, at den 57-årige kvinde taler sandt, når hun fortæller om de overgreb, hun blev udsat for som barn – samt om den urimelige behandling, hun har fået af de danske myndigheder som voksen. Fenger har gennem længere tid gennemgået sagens akter, ligesom han har været på Færøerne og talt med en række kilder med indblik i forholdene.

– Der er intet i det, jeg kan nå frem til, der antyder, at Ann-Mari ikke taler sandt, siger Poul Hauch Fenger, som har alligevel må konstatere, at han ud fra et juridisk synspunkt må opgive sagen.

Konklusionen fremgår af en fire sider lang rapport om de konkrete forhold i sagen, som Fenger har udarbejdet, og som Ekstra Bladet med Ann-Maris samtykke har fået indblik i.Ingen fleksibilitet

Forklaringen er, at personer, der bliver krænket som børn, skal anmelde forholdene senest ti år efter deres 21 års fødselsdag. Sker det ikke, bliver sagerne betragtet som forældede.

– I Ann-Maris tilfælde er der ingen tvivl om, at alle forældelsesfrister er sprunget. Både når det gælder overgrebene i barndommen og de ting, hun har været udsat for i sundhedsvæsnet, siger Poul Hauch Fenger og forklarer, at lovgivningen på området ikke levner mulighed for dispensation.

– Lidt firkantet sagt er det sådan, at hvis du bliver lagt i koma som 21-årig og vågner ti år senere, så har du forspildt dine muligheder for at anmelde eventuelle krænkelser begået mod dig i barndommen, siger Fenger, der håber, at man fra politisk hold vil tage loven op til revision.

– Jeg bryder mig ikke om at se klienter havne i et juridisk ingenmandsland, siger advokaten med henvisning til, at Ann-Mari hverken kan komme videre med sin sag strafferetligt, civilretligt eller erstatningsretligt.

Interaktivt elementkommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen