SnapDocs: Ann-Mari kåres som Årets Kvinde 2013 på Færøerne

Ekstra Bladets afsløringer giver genlyd i Nordatlanten og udløser pris til 57-årige Ann-Mari, der konfronterer sin far med incest-anklager

23:41

Se dokumentaren, hvor Ann-Mari konfronterer faderen i indslaget øverst i artiklen.

Ekstra Bladets SnapDocs om 57-årige Ann-Mari, der konfronterer sin far med incest-anklager, har givet genlyd på Færøerne.

Det fortæller folkene bag en facebook-gruppe mod pædofili. Gruppen, Stegið pedofili í Føroyum, har 4500 medlemmer og tæller således 10 procent af Færøernes befolkning.

Og nu har gruppen i enighed besluttet at hædre Ann-Mari med prisen 'Årets Kvinde 2013'.

'Ann-Maris kamp for retfærdighed har været helt utrolig, og det er vel kun en mikroskopisk del af ofrene, som har styrke til at 'gå planken ud' og gå direkte efter krænkeren og så endda i fuldt offentligt regi.

Formålet med udnævnelsen er dels at give Ann-Mari opbakning og dels at tilkendegive at disse sager ikke standser eller får mindre fokus og opmærksomhed i 2014 og fremover.

Her skal i på Ekstra Bladet have et stort skulderklap for at tage hendes sag op og også gennemføre den udsendelse (SnapDocs, red.) i lavede,' hedder det blandt andet i motivationen for prisen.

Snapdocs - 19. dec. 2013 - kl. 09:05 SnapDocs: Her konfronterer datter sin far med incest-anklager

– Det er meget overvældende. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige, siger en tydelig berørt Ann-Mari, da Ekstra Bladet overbringer hende nyheden.

– Jeg er enormt glad og ved slet ikke, om jeg er klar til at modtage den hæder, fortsætter kvinden, der også har modtaget mange private mails med sympatitilkendegivelser i kølvandet på SnapDocs-premieren før jul.

Flere af afsenderne tør ikke selv stå frem med deres egne historier om seksuelle overgreb i barndommen.

– Så midt i glæden er det også lidt sørgeligt, siger Ann-Mari.

Downcuts - Smertefuld sandhed - 19. dec. 2013 - kl. 09:06 Zornig: Konfrontation aftvinger respekt

Ud over æren følger der en gave til cirka 1000 kroner med prisen. Og dertil kommer et digt, som færøske Brynhild Bláhamar har skrevet til Ann-Mari. Digtet kan læses nederst i artiklen.

Snapdocs2: Ann Mari Baggrund Downcuts - Smertefuld sandhed - 19. dec. 2013 - kl. 09:06 Ann-Mari: Jeg blev tvangsindlagt og fik falsk diagnoseInteraktivt elementkommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen