Tulle kræver millioner af Løkke

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må ændre holdning. Løkke kan ikke længere være af den opfattelse, at dagpengesystemet som udgangspunkt ikke må koste flere penge end i dag. OBS: LIVE-udsendelsen er slut

Sådan lyder kravet fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forud for Dagpengekommissionens præsentation af sine anbefalinger.

DR Nyheder er kommet i besiddelse af kommissionens rapport, og efter at have dannet sig et overblik over anbefalingerne, står én ting klart for Dansk Folkepartis formand.

- Nu er det Venstre, vi må have til at flytte sig, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Hvad sker der, hvis Lars Løkke ikke rykker sig på det punkt?

- Vi har jo ikke forhindret os selv i at lave en løsning med et flertal i Folketinget, som også ønsker et tilføre lidt flere penge til dagpengeområdet. Foreløbig har jeg dog hørt Mette Frederiksen sige, at hun ikke er indstillet på det, siger Thulesen Dahl med henvisning til udtalelser fra S-formanden for nylig.

- Det afgørende for hende er, at Lars Løkke og regeringen er med. Det forhandler vi selvfølgelig ud fra og håber på at finde en løsning, som også inkluderer dem, siger han.

Ifølge Dansk Folkeparti skal tilførslen af nye penge ligge i størrelsesordenen 600-700 millioner kroner.

- Vi taler om, at der er en manko på 600-700 millioner kroner. Det er det, mener jeg, som de politiske forhandlinger i høj grad kommer til at handle om: Kan man finde de penge andre steder, så det ikke er dagpengemodtagerne, der skal betale for forbedringer et andet sted i systemet, siger han.

DF-formanden vil foreløbig ikke anvise, hvor de nye penge skal findes. Det skal falde på plads i de kommende forhandlinger, siger han.

132 kommentarer
Vis kommentarer